Vänsterns massinvandring till USA kan slå tillbaka – många invandrare ogillar Demokraternas politik

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Demokraternas allt mer vänsterextrema politik i USA tilltalar inte alla latinamerikaner, som tvärtom inte sällan har traditionella värderingar. Därför kan det demokratiska partiets strategi att behålla makten i USA genom fortsatt massinvandring från söder misslyckas och rentav få motsatt effekt. Det säger Claes Ryn, professor emeritus i statsvetenskap, i en ny omvärldsanalys i Swebbtv.

Det demokratiska partiet i USA har länge haft som strategi att främja massinvandring från Centralamerika för att säkra framtida valsegrar.

Man har förutsatt att dessa människor ska rösta på Demokraterna.

Men det kanske blir tvärtom. Demokraterna har nämligen blivit för vänsterextrema.

Denna utveckling har redan visat sig i Florida, där den republikanska guvernören Ron DeSantis tog hem en historiskt stor seger. Han fick cirka 57 procent av de spansktalande väljarnas röster. Motståndaren, demokraten Charlie Crist, fick 42 procent, visar vallokalsundersökningar, vilket på tallahassee.com kallas för en ”enorm omsvängning” jämfört med Joe Bidens siffror från 2020, då denne vann de latinamerikanska rösterna i Florida med sju procentenheter.

Samtidigt är cirka 90 procent av latinamerikaner kristna.

– En demokratisk strategi för hur man på lång sikt ska bevara makten för sitt eget parti har kommit att ifrågasättas, säger Claes Ryn i Swebbtv. Man har räknat med att ju fler latinamerikaner som kommer in i USA, desto bättre för Demokraterna. Detta är inte längre en självklarhet. Det har ju sagts öppet bland demokrater att man inte vill ha gränsen mot Mexiko stängd, utan låta människor flöda in över gränsen, för att man vill ändra på befolkningens sammansättning, så att det befrämjar ett demokratiskt maktinnehav.

– Men dessa så kallade hispanics tenderar att i sak solidarisera sig med republikanerna, fortsätter han. I allmänhet betraktas traditionella, sociala värderingar av många hispanics på ett annat sätt än bland Demokraterna. Man måste ju ha klart för sig att det finns en grundläggande skillnad mellan det demokratiska och republikanska partiet när det gäller traditionella värderingar. Demokraterna är idag ett rent vänsterparti med extrema inslag. De krafter inom Demokraterna som får stor uppmärksamhet i media är i en mening långt ut till vänster, i synnerhet om man använder en amerikansk måttstock.

Den antikommunism som förr i tiden präglade USA är inte förhärskande i media längre. Tvärtom. Idag får extrema vänsteråsikter stort utrymme.

Krafter inom den amerikansk kulturen har med tiden förändrat USA. Den så kallade cancelculturen har blivit mycket stark i landet, och även tagit sig in i politiken.

– Hispanics har reagerat mot detta, förklarar Claes Ryn.

– De tenderar att vara mer traditionella i sina familjer och lokala sammanhang. Detta ser man som hotat av ett demokratiskt parti som nu för tiden har en klar vänsteremfas.

Enligt Claes Ryn gick det ändå rätt bra för republikanerna i mellanårsvalet. Även där partiet inte vann gick man framåt. Det extremliberala New York var till exempel bara några procentenheter ifrån att få en republikansk guvernör, påpekar han. Att den republikanske kandidaten Lee Zeldin ens kom i närheten av den posten ”säger väldigt mycket”, menar Ryn.

– Det finns en växande irritation bland tidigare demokratiska väljare, påpekar han.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program