Vaccinforskare vägrar debattera vaccinkritiker: ”Inte vad vi gör inom vetenskapen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Robert F. Kennedy Jr. © Foto: Michael Kumm (CC BY 2.0)

Den världsledade poddaren Joe Rogan erbjuder vaccinforskaren Peter Hotez 100.000 dollar till valfri välgörenhet för att debattera advokaten och den demokratiska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. Andra personer har sedan ökat summan kraftigt, men Hotez har hittills inte sagt ja.

Det är Joe Rogan som utmanar vaccinforskaren Peter Hotez att debattera vaccinkritikern Robert F. Kennedy, som inte är kritisk till alla vaccin, men ”läkemedel” som mRNA-sprutorna mot covid.

”Peter, om du hävdar att det RFKj:r säger är ’desinformation’ så erbjuder jag dig 100.000 dollar till den välgörenhet du väljer om du är villig att debattera honom på min show utan tidsbegränsning”, skriver Joe Rogan på Twitter.

Sedan har en rad andra personer hoppat på, och ökat summan.

Entreprenören Steve Kirsch säger han ökat beloppet till 600.000 dollar.

Journalisten Tim Pool säger han kastar in 100.000 dollar.

”Jag erbjuder bokstavligen 100.000 dollar i en total pott på 1,52 miljoner dollar i ett desperat försök att få experterna att avslöja misinformation. Vi ber dem att motbevisa det men de kommer inte ens försöka”, skriver Pool på Twitter.

Och nej, det verkar inte gå så bra.

Så här svarar Peter Hotez på Mehdi Hasan Show på MSNBC. Mehdi Hasan uppmanar honom att inte debattera. Programledaren ser ingen mening med det, precis som han inte tycker att en historiker borde debattera en ”förintelseförnekare”.

– Inom vetenskapen håller vi vanligtvis inte på med debatter, svarar Peter Hotez i MSNBC. Vad vi gör är att vi skriver vetenskapliga artiklar och presenterar vad vi hittat inför kritiska åhörare.

– Men man debatterar vanligtvis inte vetenskap. Kanske engångsdiskussioner om evolution kontra kreationism och sådant, men det är inte vad vi gör inom vetenskapen.

”Jag kommer gärna och rensar luften. Jag respekterar dig och din show. Jag vill inte ha en kontradiktorisk relation, jag tror att vi kan fungera bra tillsammans”, skriver Hotez på Twitter.

Att delta tillsammans med Robert F Kennedy Jr vore dock att förvandla poddavsnittet till ett Jerry Springer-program, säger han i MSNBC.

Joe Rogan svarar på Twitter:

”För de som missförstår vad han säger, han går INTE med på att debattera Robert Kennedy Jr. Han erbjuder sig bara att komma på min show ensam.”

”Återigen, jag kommer att fråga dig mycket tydligt, är du villig att debattera Robert Kennedy Jr på min podcast?”, påpekar Joe Rogan i ett annat inlägg.

”Joe, du har min mobil, min e-post, jag är alltid villig att prata med dig”, skriver Hotez i ytterligare ett inlägg.

”Detta är ett icke-svar. Jag utmanade dig offentligt för att du offentligt citat-twittrade och höll med om den där skitartikeln. Om du verkligen menar vad du står för, har du nu en enorm möjlighet till en debatt som kommer nå den största publiken en sådan här diskussion någonsin haft. Om du tror att någon annan är bättre kvalificerad, föreslå den personen”, svarar Joe Rogan.

Även Elon Musk har gett sig in i diskussionen på Twitter.

”Han är rädd för en offentlig debatt, för han vet att han har fel”, hävdar Musk.

Det återstår att se om det blir någon debatt, men det verkar inte så.

Se hela MSNBC-intervjun med Peter Hotez HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program