USA-valet: Joe Biden kommer inte vinna

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Joe Biden är inte i stånd att vinna det amerikanska valet. För att vinna behöver Demokraterna hitta en annan kandidat, annars kan Donald Trump bli USA:s president igen. Det förklarar ekonomen Bo Hansson i Swebbtvs ekonomimagasin.

Hur kommer det gå i det amerikanska presidentvalet i november? Bland annat denna fråga diskuteras i Swebbtvs senaste ekonomimagasin.

Blir det Joe Biden, Donald Trump eller någon annan som vinner valet?

Det beror på omständigheterna. Kommer Demokraterna byta ut den 81-årige Joe Biden?

– Trump, ur ren politisk taktisk synvinkel, borde vara intresserad av att Joe Biden ska vara med hela vägen in i valet, säger ekonomen Bo Hansson.

Trump kommer nämligen se ”betydligt stabilare och mer förtroendeingivande ut som landets ledare för de amerikanska väljarna än vad Joe Biden har förmåga att klara av”.

– Trump är ju en tävlingsmänniska. Så han kommer vilja trycka till Joe Biden på den här halvriggade presidentdebatten som kommer nu på torsdag.

Men det spekuleras alltså om Demokraterna kommer välja en annan kandidat än Biden under partikonventet i augusti. Det är Demokraternas enda chans, menar Bo Hansson.

– Jag ser inte att Demokraterna kommer vinna valet om det ska vara Joe Biden hela vägen framåt, säger han. Det är inte förtroendeingivande. Till syvende och sist vill väljarna vill ha en president som de åtminstone har något förtroende. Och det kan man inte med Joe Biden.

– Skulle någon som Michelle Obama ställa upp då vinner nog Demokraterna valet i alla fall. Trump är väldigt mycket business man, men han har ju i sin stil, fortsätter Bo Hansson och påpekar att Trumps manér kan vara ”polariserande”.

– Det är så. Det är polariserande. Jag tror att många börjar bli lite trötta på det här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program