USA pekas ut för ”terrorattack” mot Tyskland – i tyska parlamentet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. © Foto: Ole Neitzel (CC BY-SA 4.0)

Den tyska regeringen måste grundligt utreda terrorattacken mot Nord Stream. Det klargjorde vänsterpolitikern Sevim Dağdelen i det tyska parlamentet och hänvisade till Seymour Hershs avslöjande om att det var USA som utförde attacken.

Det är den tysk-kurdiska politikern Sevim Dağdelen som nu har uppdagat Seymour Hersh avslöjande om terrorbombningen mot Nord Stream, som säger att det var USA som bombade sönder den rysk-tyska energiinfrastrukturen.

Detta sade hon i det tyska parlamentet.

– Den internationellt renommerade grävande journalisten Seymour Hersh har genom hela sin karriär positionerat sig emot ”pressmeddelande-journalistik” som bara upprepar regeringens ståndpunkt. Han förstår att journalistik går utöver det som staten producerar som sanning.

– Det är talande att hans avslöjande angående terrorangreppet som antas ha utförts av USA och Norge praktiskt inte fått något utrymme i public service eller mainstream-media. Och det verkar som att regeringen varken har styrkan eller viljan att verkligen utreda terrorattacken.

Sevim Dağdelen kräver nu att attacken mot gasledningarna utreds ordentligt, och att den tyska staten avslöjar vad man vet om händelsen.

– Vi kan och måste hålla regeringen och förbundskanslern ansvarig och påminna dem om deras ed att ”skydda det tyska folket från skada”, fortsatte hon. Detta gäller även när det kommer till att utreda terroristattacken mot Nord Stream. De som minns sin ed måste nu omgående driva denna fråga, oavsett det faktum att vad som hittills avslöjats tyder på att våra egna allierade, USA, är ansvariga för denna terrorattack mot vårt land.

– Det gjordes ett tydligt uttalande från USA:s president den 7 februari förra året. Han sade: Om Ryssland invaderar, kommer det inte finnas någon Nord Stream 2 längre. Vi kommer göra slut på den. Jag vill också påminna om vad USA:s understatssekreterare Victoria Nuland sade.

– EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har deklarerat följande efter attacken: En avsiktlig störning av europeisk energiinfrastruktur är oacceptabel och kommer leda till starkast möjligast respons. Jag hoppas att detta fortfarande gäller, påpekar Dağdelen.

Så här kommenterar journalisten Glenn Greenwald hennes uttalande på Twitter:

”I Tyskland kommer de enda rösterna mot att elda på kriget i Ukraina från den populistiska vänstern och den populistiska högern. Det finns inte en enda amerikansk demokrat i kongressen som är villig att säga detta, eftersom alla av dem är nyliberaler och militarister.”

Se Sevim Dağdelens uttalande HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program