USA ”mycket mer korrupt än jag kunde föreställa mig”, enligt presidentkandidat

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vivek Ramaswamy. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Den republikanske presidentkandidaten Vivek Ramaswamy var återigen het på gröten när han debatterade mot sina rivaler på onsdagen. Han är chockerad av hur korrupt USA:s politiker är.

Det hettar till inför det republikanska primärvalet i USA.

Under en debatt på onsdagen gick Vivek Ramaswamy till nytt angrepp mot det enligt honom genomkorrupta etablissemanget.

Han pekade särskilt ut USA:s tidigare FN-ambassadör Nikki Haley.

– Du var bankrutt när du lämnade FN, sade han. Efter du lämnade FN blev du en militärentreprenör. Du började faktiskt i styrelsen för Boeing vars rygg du kliade under mycket lång tid, och sedan höll du utländska multinationella tal som Hillary Clinton och nu är du miljonär. Den matematiken stämmer inte. Det stämmer till det faktum att du är korrupt.

Sedan drog han in donatorer, och BlackRock-chefen Larry Fink, som han kallade för ”kungen av det wokeindustruiella komplexet, ESG-rörelsen, VD för Blackrock, det mäktigaste företaget i världen”, och som han påstod stödjer Haley. I ett svar förnekar dock Fink att han ställt sig bakom någon kandidat. Han har dock träffat flera presidentkandidater, däribland Haley.

– Att säga att det inte påverkar henne är falskt, dundrade Vivek Ramaswamy vidare. För det är efter det mötet, senare den dagen, som hon säger att varje amerikan ska doxxas genom att ha sitt ID kopplat till vad de säger på internet.

– Så detta är mycket mer korrupt än jag kunde föreställde mig när jag gick in i politiken. Men jag ska säga följande: det kommer krävas en färsk ledare från utsidan från nästa generation för att ena detta land. Inte de förstörda politiker som är marionetter för marionettmästarna, utan de riktiga människorna i det här landet.

Nikki Haley svarade bland annat att hon och hennes man inte alls var bankrutt efter hennes FN-tjänst. Hennes roll i Boeing är hon stolt över, men valde att lämna styrelsen när företaget skulle göra en ”bailout” eftersom det är något hon inte stödjer, säger hon.

– Det ligger ingenting i det han säger, fortsatte hon. Och när det gäller dessa donatorer som stödjer mig är de bara avundsjuka. De önskar att de stöttade dem.

Se klipp:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program