USA hindrade Ukraina skriva på fredsavtal, enligt ex-spionchef

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Ukraina var redo att lösa konflikten med Ryssland på fredlig sätt i mars 2022, hävdar det ryska säkerhetsrådets sekreterare Nikolay Patrushev, uppger Tass.

De omtalade fredsförhandlingarna mellan Ryssland och Ukraina i mars 2022 var så långt gångna att de i princip var klara att skrivas under.

Men USA stoppade det, enligt ryska säkerhetsrådets sekreterare Nikolay Patrushev, tidigare chef för Rysslands federala säkerhetstjänst (FSB).

– Hade det inte varit för USA:s påtryckningar mot dem de installerat i Ukrainas ledning, hade denna situation inte hänt. Även de ukrainska ledarna själva var redo att underteckna ett fredsavtal och gav Ryssland skriftliga förslag som vi i princip godkände, säger han.

Den ukrainska delegationen ändrade sig dock plötsligt, vilket enligt Patrushev skedde ”enbart för att USA hade satt press på dem och sagt att inga förhandlingar får äga rum”.

Kriget drivs på av utomstående ”intressenter”, hävdar Patrushev vidare, framför allt USA och Storbritannien. Deras mål är att krossa Ryssland genom Ukraina.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program