USA återupprepar hot om omfattande sanktioner mot Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Vita Husets Youtube-kanal

Enligt uppgifter från Wall Street Journal är USA redo att införa sanktioner och exportkontroller mot viktiga ekonomiska värden för den ryska ekonomin ifall Ryssland skulle invadera Ukraina.

– Kontrollerna vi överväger tillsammans med våra allierade skulle slå rätt hårt mot Putins strategiska ambitioner för att industrialisera sin ekonomi, säger en företrädare från Vita huset till WSJ.

President Joe Biden har också sagt att det vid en eventuell invasion skulle kunna bli tal om riktade sanktioner mot ledande ryska politiker, även mot den ryska presidenten Vladimir Putin.

Vita Huset har också meddelat att man avser att försöka öka inflödet av gas och olja från Mellanöstern, Nordafrika och Asien för att fylla på de europeiska förråden. Idag är Europa i stort beroende av gas från Ryssland, inte minst efter att flera länder till följd av klimathysterin valt att successivt nedmontera egna säkra och icke-väderberoende energisystem så som kärnkraft och kolkraft.

Samtidigt som läget är fortsatt spänt till följd av Ukraina-frågan genomför Tyskland, Frankrike, Ryssland och Ukraina samtal under det så kallade Normandie-formatet under onsdagen. Målet med gruppen är att hitta vägar för att få slut på konflikten i Ukraina. Frankrikes president Emmanuel Macron har tidigare uttalat att det är viktigt att EU-länderna tar tag i förhandlingarna med Ryssland under fransk och tysk ledning.

Tyskland har sedan tidigare fått kritik för att de bygger en gasledning med Ryssland. Samtidigt sitter Tyskland i en svår sits efter att de nu meddelat att de avser att avveckla sina sista kärnkraftverk och därmed ökar beroendet av importerad energi, till exempel gas från Ryssland.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program