Ungern: ”Skandalöst” att Nord Stream-attacken inte utreds ordentligt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ungerns utrikes- och handelsminister Péter Szijjártó. © Foto: Estonian Foreign Ministry (CC BY 2.0)

Att det inte tillsatts en oberoende internationell utredning av bombningen av Nord Stream är en stor skandal, säger Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó.

Det är i en intervju med CGTN:s Leaders Talk som Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó riktar skarp kritik mot hanteringen av terrorbombningen av Nord Stream.

Enligt Szijjártó är det en skandal att det inte skett någon oberoende internationell utredning av terrordådet. Han påpekar att en attack mot någons kritiska infrastruktur är en attack mot dess suveränitet. Det är terrorism, säger han.

I våras stoppade FN:s säkerhetsråd en resolution som ville se just en oberoende, internationell utredning av Nord Stream-attacken. Tre länder – Ryssland, Kina och Brasilien – röstade för resolutionen. Men en resolution måste få nio röster för att godkännas.

– Hur i hela fridens namn är det möjligt att någon kan spränga sönder kritisk infrastruktur på Europas territorium och ingen har något att säga om det?, säger Péter Szijjártó i CGTN.

– Ingen fördömer, ingen genomför en utredning.

Att västmedia närmast tystat ned terrordådet säger också en del, enligt utrikesministern.

Enligt Seymour Hersh, en av vår tids mest framstående grävande journalister, var det USA med hjälp av det Nato-allierade landet Norge som sprängde gasledningen.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program