Ukrainas offensiv misslyckas – västelitens alternativ: ”Eskalera eller erkänna nederlag”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Twitters ägare Elon Musk uppmärksammas nu sedan han skrivit ”bra sagt” under ett inlägg som är mycket kritiskt till västvärldens narrativ om Ukrainakriget.

Det är entreorenören David Sacks som skrivit ett mycket kritiskt Twitter-inlägg om västs hantering av och narrativ kring Ukrainakriget.

”För varje dag som går blir det tydligt att den ukrainska motoffensiven misslyckas med att uppnå något av sina ursprungligen uttalade mål. Kom ihåg: Bidenadministrationens satsning var att motoffensiven skulle rulla tillbaka ryska territoriella vinster, skära av landbron till Krim och tvinga Ryssland till förhandlingsbordet. Det kommer nästan säkert inte att hända. Tvärtom är ett dödläge mer sannolikt, eller till och med att Ryssland kommer ta mer territorium och vinna kriget, som Mearsheimer förutspått. Vilka är Bidens alternativ nu? Antingen eskalera eller erkänna nederlag”, skriver han på Twitter.

Inför Natos toppmöte i Vilnius i juli har USA nu lagt fram ett förslag om att ge Ukraina ”Israel-status”, förklarar han vidare.

Detta skulle innebära mångåriga säkerhetsgarantier samt leveranser av vapen, ammunition och pengar. Men det är inte vad det amerikanska folket skrivit under på, påpekar Sacks.

Enligt David Sacks var ett fredsavtal nära att bli verklighet våren 2022, men väst stoppade det.

”Jag vet att några av er kanske har svårt att tro att verkligheten på marken är så oförenlig med mainstream-medias bevakning. Men det är värt att komma ihåg att den amerikanska allmänheten under två decennier var säker på att vi vann i Afghanistan. All den rapporteringen avslöjades som ett paket av lögner när den afghanska armén som vi höll upp kollapsade inom några veckor. Vid den tidpunkten slutade media rapportera om Afghanistan, precis som de hade slutat rapportera om Irak, istället för att hålla någon ansvarig. Tyvärr ser det ut som att vi är på väg mot ett liknande resultat i Ukraina. Frågan är bara när och hur länge Biden kommer kunna föreviga ett proxykrig han valt och som lätt hade kunnat undvikas”, avslutar David Sacks.

”Bra sagt”, skriver Elon Musk som svar på inlägget.

Enligt en djupgående aktuell analys av den amerikanska militärexperten, överstelöjtnanten Daniel Davis, har Ryssland det senaste halvåret byggt upp den mest avancerade försvarslinjen i modern historia. Ukraina kommer inte lyckas i sin offensiv, hävdar han i Judge Napolitano. Offensiven ”går så dåligt som man kan tänka sig” och Ukraina lider ”enorma” förluster, säger han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program