Ukrainas förluster: Halv miljon soldater, enligt landets tidigare premiärminister

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nikolay Azarov, som varit Ukrainas premiärminister i flera omgångar, larmar nu om de enorma förluster landet lidit i kriget mot Ryssland, rapporterar Tass. Siffran kan snart överstiga en halv miljon män. Enligt Azarov registrerar regimen i Kiev medvetet dödade soldater som ”saknade”, för att slippa betala ut pengar till efterlevande.

I en intervju med tv-kanalen Mriya presenterar Ukrainas tidigare premiärminister Nikolay Azarov skrämmande siffror om Ukrainas förluster i kriget mot Ryssland.

Antalet ”direkta oåterkalleliga förluster” väntas överstiga en halv miljon vid årsskiftet.

Och detta motsvarar befolkningen i ett stort regionalt centrum, påpekar han.

– Direkta KIA-förluster (Killed in action) uppgår till 350.000-450.000 och den uppenbara prognosen är att gränsen på en halv miljon kommer överträffas i slutet av året. Vad är en halv miljon för Ukraina? Det är befolkningen i ett stort regionalt centrum, säger Nikolay Azarov.

Och det är bara vad han kallar direkta förluster.

– De registrerar medvetet människor som dödats som saknade för att inte betala omsorgen, fortsätter han.

”Den ukrainska motoffensiven levde inte upp till förhoppningarna, den förde bara med sig ännu fler nya offer, förstörda byar och en betydande förlust av västerländsk utrustning!”, skriver ex-premiärministern i ett inlägg på X.

”Befolkningen flydde från Kievregimen. År 2022 fanns det lite över 37 miljoner invånare i Ukraina. Hälften av denna siffra existerar endast på papper. Befolkningen i det territorium som kontrolleras av Kiev är 19,7 miljoner människor. Utanför landet – allaredan 17,9 miljoner”, skriver han i ett annat inlägg och hävdar alltså att den ukrainska befolkningen decimerats.

Azarov avgick som premiärminister i januari 2014 i ett försök att nå en fredlig lösning på konflikten i Ukraina i samband med den USA-ledda revolten i landet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program