Ukrainafiaskot början på EU:s upplösning – västs maktelit har helt ”spårat ur”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU kommer förlora all trovärdighet i och med sin krigiska och misslyckade hantering av proxykriget i Ukraina. Slutet på kriget blir därmed också början på slutet för EU, förklarar Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys.

Upplösningen av Ukrainakriget kan även innebära upplösningen av EU. Det säger Lars Bern i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys.

Kriget har blivit ett fullständigt fiasko för väst.

Samtidigt fortsätter EU:s överstatliga försök att förstöra för vanliga människor. I ett nytt lagförslag vill man tvinga människor att skrota sina gamla bilar. Detta med det påstådda syftet att göra fordonsindustrin ”mer hållbar”.

Det handlar om att ”få makt över allting i våra liv, vi ska inte kunna bestämma nånting själva”, säger Lars Bern i Swebbtv.

– Vi ser ju de här revolterna i Europa. Bonderevolterna, fortsätter han. Jag tror att vi kommer se ett växande folkligt motstånd mot det här.

– Jag skulle tro att upplösningen av Ukrainakriget blir också början till upplösningen av EU. EU och Nato har gått ”all in” i det här kriget. Och man undviker till varje pris att prata om att försöka uppnå en fredlig överenskommelse med ryssarna.

Ryssland kommer vinna en överlägsen seger, enligt Bern.

– Till slut blir ju situationen den att EU förlorar all trovärdighet. Och EU är splittrat inbördes. Orbán fronderar, Fico fronderar. Det är flera ledare som ifrågasätter.

Enligt Lars Bern kommer motståndare till EU:s politik vinna allt större framgångar.

– Hela det västliga ledarskiktet har spårat ur, påpekar han i Swebbtv. Västvärlden håller på att isolera sig från resten av världen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program