Ukraina har misslyckats i Robotyne, hävdar Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Genrebild krig. Foto: Swebbtv arkiv

Rysslands försvarsminister Sergey Shoigu hävdar nu att Ukraina misslyckats ta sig igenom den ryska försvarslinjen vid Robotyne (Rabotino på ryska), uppger Tass. Samtidigt rapporteras det att stora mängder ukrainska soldater börjat kapitulera till Ryssland.

Den ukrainska militärens försök att bryta igenom de ryska försvarslinjerna i Zaporizjzja-regionen, närmare bestämt i Verbovoye och Robotyne, har inte lyckats.

Det förklarade Rysslands försvarsminister Sergey Shoigu under ett samtal med den högre staben för ryska försvarsmakten.

– Fiendens försök att bryta igenom vårt försvar i områdena Verbovoye och Rabotino i Zaporozhye-regionen har misslyckats, sade han enligt Tass.

Samtidigt radade han upp en mängd ryska regementen som ”presterat mycket bra”.

För några dagar sedan rapporterade nyhetsbyrån att ukrainska soldater nu kapitulerar i stora mängder. Detta med hjälp av en speciell radiofrekvens, den så kallade ”149 200-Volga-frekvensen”, som varit i drift sedan i somras. ”Mer än 10 000 ukrainska militärer har redan valt livet” och lagt ned sina vapen, säger en källa till Tass och hävdar att antalet som kapitulerar har ökat den senaste tiden. Radiofrekvensen är alltså speciellt utformad just för ukrainska soldater som vill kapitulera till den ryska militären. Den gör att ryssarna kan lokalisera dem och sedan ta dem till fånga på ett säkert sätt, enligt nyhetsbyrån. Ukrainarna slipper därmed riskera sina liv genom att gå över minfält till den ryska sidan. Radiofrekvensen uppges vara aktiv längs hela den ryska linjen i kriget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program