Ukraina ”en testplats” för den nya världsordningen, enligt Lukasjenko

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

De 60 miljarder dollar som USA nu ska lägga på proxykriget i Ukraina kommer inte alls förändra situationen vid fronten, säger Vitrysslands president Aleksandr Lukasjenko enligt nyhetsbyrån BelTA. Det USA sysslar med är egentligen ett fulspel för att långsamt flytta över bördan på Europa, i ett fortsatt försök att försvaga Ryssland.

Europa är förda bakom ljuset när det gäller Ukrainakonflikten. Det menar Vitrysslands president Aleksandr Lukasjenko.

Lukasjenko sade på onsdagen att han var helt säker på att USA till slut skulle skicka mer pengar till proxykriget. Men detta kommer inte förändra utgången av kriget.

Det USA sysslar med, enligt den vitryska ledaren, är att man långsamt flyttar över bördan på EU och Nato, för att begränsa Ryssland och sedan kunna hantera Kina separat.

– Det är vad de gör. Därför kommer de att bidra med lite pengar tills ukrainare flyr eller dör, sade han. Det här kommer inte att förändra situationen vid fronten ett dugg. Det kommer inte förändra det alls. Det handlar inte om pengar.

Enligt Lukasjenko har USA organiserat konflikten i Ukraina för att ”distrahera” och ”dränka Ryssland i kriget med Ukraina”, sade han i ett annat uttalande, rapporterar Tass.

– Alla förstår att Ukraina idag är en testplats och att utvecklingen där på vissa sätt kommer avgöra hur världsordningen ser ut i framtiden, sade han också enligt BelTA.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program