Ukraina ”en guldgruva” – mineraler för 12 biljoner dollar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: U.S. Senate Photo Office, Brett Flashnick (public domain)

Ukraina ”sitter på en guldgruva” av mineraler värda upp till 12 biljoner dollar. Det förklarar den amerikanska republikanske senatorn Lindsey Graham i en intervju med CBS Face The Nation. Ukraina skulle kunna vara ”det rikaste landet i hela Europa”, säger han.

Vad handlar kriget i Ukraina? Demokrati?

Nu påpekar den amerikanska senatorn Lindsey Graham att Ukraina har viktiga mineraler till ett värde av många biljoner dollar.

– De sitter på 10 till 12 biljoner dollar av kritiska mineraler i Ukraina, säger han i Face The Nation. De kan vara det rikaste landet i hela Europa. Jag vill inte ge de pengarna och dessa tillgångar till Putin att dela med Kina.

– Om vi ​​hjälper Ukraina nu kan de bli den bästa affärspartner vi någonsin drömt om, att 10-12 biljoner dollar av kritiska mineraltillgångar kan användas av Ukraina och väst, inte ges till Putin och Kina. Hur Ukraina slutar är mycket viktigt. Låt oss hjälpa dem att vinna ett krig som vi inte har råd att förlora. Låt oss hitta en lösning på detta krig. Men de sitter på en guldgruva. Att ge Putin 10 eller 12 biljoner dollar av kritiska mineraler som han kommer dela med Kina är löjligt.

Se klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program