”Ukraina är på väg att förlora”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Under måndagen publicerade flera svenska tidningar en TT-artikel om att det från flera håll nu larmas om att Ukraina ”är på väg att förlora”. Och i sociala medier ifrågasätts vilken skillnad USA:s nya ”stödpaket” egentligen kommer göra.

Nu har amerikanska politiker beslutat att skicka ytterligare drygt 60 miljarder dollar till Ukraina, eller cirka 650 miljarder svenska kronor.

Men det kanske inte kommer göra någon större skillnad. Frågan diskuteras i sociala medier.

”Det ukrainska folket är de största förlorarna på detta, eftersom mer pengar innebär att fler av deras män och kvinnor kommer att slaktas i onödan i köttkvarnen. USA/NATO vet att de första 200 miljarderna inte stoppade Ryssland, och det kommer inte ytterligare 61 miljarder dollar att göra”, hävdar till exempel en populär användare på X.

Och i praktiken kan det dröja innan USA:s nya ”hjälp” når Ukraina.

I en TT-artikel på måndagen, som spreds i en mängd svenska tidningar, står det i rubriken: ”Larmen: Ukraina är på väg att förlora”.

Där kan man läsa att det från flera håll nu varnas för att Ukraina ”kan komma att förlora kriget”.

Bland annat påpekas det att Ryssland har mycket mer ammunition än Ukraina. Att Ryssland enklare kan få fram nya soldater. Att Ryssland förbereder en stor offensiv, kanske under försommaren, där Ukraina väntas lida ännu fler förluster. Att Ukrainas försvar ”försvagas” stegvis under våren och att det rentav finns en risk att det ukrainska försvaret snart ”kollapsar”. Likaså finns det numera frågetecken kring ”stridsmoralen” hos Ukraina, förklaras det i artikeln.

Det verkar alltså inte se så ljust ut för Ukraina, oavsett västs stöd.

Till och med Ukrainas president Volodomyr Zelensky har ju larmat om en ukrainsk förlust.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program