Tysklands bönder reser sig mot maktelitens hat

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vad handlar de tyska böndernas jättedemonstrationer om? I grunden är det en resning mot etablissemangets hat mot bönder, arbetare och vanliga människor, säger rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek till Tucker Carlson.

I Tyskland pågår nu ett massivt bondeuppror.

Det handlar om ”de största protesterna i modern tysk historia”, hävdar den amerikanska journalisten Tucker Carlson i ett inlägg på X.

Men det rapporteras inte mycket om protesterna i mainstream-media.

Så vad handlar demonstrationerna om?

Det handlar om en schism mellan bönderna och landets makthavare.

Enligt den nederländska rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek, som har åkt till Tyskland för att rapportera om vad som pågår, har bönderna länge varit utsatta för olika slags ”trakasserier” från politikerna. Likt i andra västerländska stater, där bönderna bland annat påstås bidra till ”klimatförändringarna” genom sina ”utsläpp”.

– De känner sig ohörda. De känner sig oönskade. De känner att de blir bortkörda från sin mark. Och de är trötta på att känna att de inte har rätt att existera, säger hon i Tucker

Och demonstrationerna i Tyskland är av en magnitud som inte tidigare skådats, enligt Vlaardingerbroek. Händelsen är historisk.

– De upplever det som att de styrs av personer som hatar dem. Och jag tror att de ha rätt. Etablissemanget i Tyskland verkar hata allt som bönder, arbetare och vanliga tyska medborgare representerar. Det är därför som dessa protester är så enormt viktiga.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program