Tucker: Varför ska väst ta emot flyktingar från Israels krig?

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tucker Carlson. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Det startas krig någonstans. Detta leder till flyktingströmmar. Sedan är det västerländska nationer som ska öppna sina dörrar för dessa flyktingar. Detta är ett ”mönster”, förklarar journalisten Tucker Carlson i ett inlägg på X.

Det är Tucker Carlson som nu tycker sig se ett mönster: Det startas ytterligare ett krig, och sedan skickas miljoner flyktingar till västvärlden.

Det han pratar om är kriget mellan Hamas och Israel.

Enligt Tucker kan man vara säker på att konflikten i Mellanöstern kommer skapa många flyktingar, hundratusentals, kanske miljoner.

– Vart ska de ta vägen? Det är en riktig fråga. Om man skulle föreslå att Israel ska ta emot dem – det är deras krig – skulle svaret vara omedelbart och aggressivt: självklart inte, det vore vansinne.

Man skulle få höra att det hade varit destabiliserande och farligt för Israel, hävdar han.

– Men det intressanta är att precis samma personer som skulle säga det, pressar nu för att dessa flyktingar ska skickas till väst, till engelskspråkiga länder, Skottland, Storbritannien och, ja, USA, fortsätter Tucker Carlson i ett klipp. Uppmaningar om detta kommer nu från vänstern, vilket var förutsägbart, men också från den så kallade högern. ”Vi borde ta de emot här flyktingarna.” Vad är det som pågår här? Och är det någon som motsätter sig det?

Dödssiffran efter de israeliska attackerna i Gaza uppges på tisdagen ha ökat till 8.525, skriver nyhetsbyrån Tass, varav närmare 70 procent är barn (3.542) och kvinnor (2.187).

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program