Tucker: Ukrainakriget ett krig av lögner

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tucker Carlson. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Pentagon-läckan avslöjar ett officiellt krigsnarrativ om Ukraina som bygger på lögner. Det hävdar journalisten Tucker Carlson i ett program.
– Det är så Washington funkar. Att säga sanningen är den enda verkliga synden, säger han.

Fox News Tucker Carlson har granskat den så kallade Pentagon-läckan och kommit fram till att kriget i Ukraina är ett krig som bygger på lögner.

Dokumenten avslöjar bland annat att för varje dödad rysk soldat dödas sju ukrainska soldater.

Det är ett ohållbart kvantitativt förhållande, inte minst med tanke på att Ukraina är betydligt mindre land än Ryssland.

Enligt det officiella narrativet som sprids genom mainstream-media är det ett krig om nationell suveränitet, inte ett proxykrig mellan supermakter. Och USA stödjer Ukraina för att skydda demokratin, men amerikanerna är inte själva i krig med Ryssland.

– Det andra vi har hört om och om igen är att Ukraina vinner kriget. Ukrainska trupper är modiga och ädla. Ryska trupper är onda och inkompetenta. Ukrainarna besegrar ryssarna. I slutändan är deras seger oundviklig, säger Tucker. Detta är krigets två väsentliga teman, och båda är lögner. Vi vet att de är lögner, för förra veckan började det läcka underrättelser om kriget i Ukraina som lades upp på sociala medier. Detta är i realiteten inte Ukrainas krig. Det är vårt krig. USA är en direkt stridande part i ett krig mot Ryssland. Medan vi pratar, slåss amerikanska soldater mot ryska soldater. Så detta är inte en regional konflikt i Östeuropa. Detta är ett hett krig mellan världens två stora kärnvapenmakter, och ändå har detta krig aldrig formellt deklarerats.

– Det har inte godkänts av kongressen och av den anledningen är detta krig ett brott mot amerikansk lag. Ett brott. Det andra vi lärt oss är, att trots USA:s direkta inblandning förlorar Ukraina egentligen kriget. Sju ukrainare dödas för varje ryss. Det ukrainska luftvärnet har blivit totalt krossat. Ukraina förlorar. Bidenadministrationen är helt medveten om detta. Därför är de panikslagna, men de har ljugit om det för allmänheten. För bara två veckor sedan sa till exempel försvarsminister Lloyd Austin till den amerikanska senaten att den ryska militärmakten ”avtar”. Med andra ord, Ryssland förlorar kriget. Det var en lögn. Han visste att det var det när han sa det, men han upprepade det i kongressens vittnesmål. Det är ett brott, men Lloyd Austin har inte gripits för att ha begått det brottet. Istället är den enda som har tagits i förvar och sannolikt någonsin kommer bli det, en 21-årig nationalgardist från Massachusetts som läckte den information som visar att Lloyd Austin ljög. Han avslöjade brotten, därför är han brottslingen.

– Det är så Washington funkar. Att säga sanningen är den enda verkliga synden, påpekar Tucker.

Lyssna:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program