Tucker: Media ljuger dygnet runt, året runt – ”Du blir manipulerad”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Mainstream-media är en enda stor listig lögn, som går ut på att manipulera allmänheten ”alla dagar i veckan, varje vecka året runt”, säger nu Tucker Carlson i ett nytt klipp. Samtidigt meddelar han att han snart lanserar ett nytt program – på Twitter.
– Yttrandefriheten är den främsta rättigheten du har. Utan den, har du inga andra.

Nu meddelar Tucker Carlson att han kommer flytta sin tv-show till Twitter.

Och det är nog ingen dum idé. På 11 timmar har hans inlägg visats cirka 70 miljoner gånger.

70 miljoner gånger.

I ett filmklipp förklarar han sina planer närmare, och hur mainstream-media enligt honom manipulerar allmänheten på ett mycket bedrägligt sätt. Saker och ting kan vara sanna i bokstavlig mening, men ändå lögn i ett djupare och mer relevant perspektiv, menar han.

– På den mest grundläggande nivån är nyheterna du konsumerar en lögn, en lögn av det mest smygande och lömska slaget. Fakta har undanhållits medvetet, ihop med proportioner och perspektiv. Du blir manipulerad, säger Tucker i sitt klipp.

– Hur fungerar det? Låt oss se. Om jag berättar att en man orättvist arresterats för väpnat rån, är det strängt taget inte en lögn. Han kan ha blivit falskeligen anklagad. Det har inte varit någon rättegång, så ingen kan riktigt säga. Men om jag inte nämner det faktum att samme man har gripits för samma brott sex gånger tidigare, informerar jag dig verkligen då? Nej, det är jag inte. Jag vilseleder dig, och det är vad nyhetsmedierna gör i varje berättelse som har någon betydelse, alla dagar i veckan, varje vecka året runt.

Den journalist som bryter mot dessa regler tillräckligt mycket, alltså berättar för mycket sanning i stället för falska narrativ, får sparken.

Och detta är Tucker trött på.

Så nu ska han alltså lansera sin show på Twitter.

Enligt den tidigare Fox-journalisten är Twitter den sista stora plattformen på nätet som fortfarande tillåter yttrandefrihet.

– Trots det kommer nyheterna du ser på Twitter för det mesta från medieorganisationer som själva är tunt förklädda propagandakanaler. Du ser det på tv, du pratar om det på Twitter. Resultatet kan kännas som en debatt, men egentligen är det fortfarande grindvakterna som styr. Vi tycker det är ett dåligt system . Vi vet precis hur det fungerar, och vi är trötta på det.

– Med början snart kommer vi ta en ny version av det program vi gjort de senaste sex och ett halvt åren till Twitter. Vi kommer ta med några andra saker också, som vi kommer berätta om, men för tillfället är vi bara tacksamma över att vara här.

– Yttrandefriheten är den främsta rättigheten du har. Utan den, har du inga andra, påpekar han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program