Tucker kunde ha gripits efter Putinintervjun – av USA

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tucker Carlson. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Tucker Carlson kände inte ”en gnutta av oro” att något skulle hända honom när han var i Ryssland för att intervjua Vladimir Putin. Däremot avrådde hans advokater honom från att genomföra intervjun, eftersom den amerikanska staten kunde arrestera honom för brott mot de anti-ryska sanktionerna. Det säger han i en ny intervju med Lex Fridman.

Tucker Carlson berättar nu att hans advokater avrådde honom från att intervjua Rysslands president Vladimir Putin. Detta eftersom han, enligt advokaterna, kunde ha gripits.

Inte av Ryssland, utan av USA.

– Detta är en av världens största advokatfirmor, som säger att man kommer gripas av den amerikanska regeringen för brott mot sanktionerna om man gör det här, säger Tucker.

Men det var en risk han var beredd att ta.

– Jag vet inte hur mycket du haft med advokater att göra, men det kostar många tusentals dollar att få en sådan här slutsats. De satte många personer på den här frågan, kollade många prejudikat, skickade mig ett tiosidigt PM och deras uppriktiga slutsats var: Gör inte detta.

”Mycket kommer hänga på vilka frågor du ställer, om du verkar för snäll mot honom, kan du arresteras”, sade en av advokaterna.

– Och jag sade: Du beskriver ett fascistiskt land. Du säger att den amerikanska regeringen kommer arrestera mig om jag inte ställer frågorna som de vill. Är det det du säger?

Men det var deras juridiska bedömning.

Samtidigt kände han inte någon som helst oro för att gripas av Ryssland.

– Jag kände inte en gnutta av oro under de åtta dagar som jag var där, säger Tucker.

Se den tre timmar långa intervjun HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program