Trump: Vi har dödat miljontals människor – för ingenting

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Donald Trump. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

USA:s tidigare president Donald Trump är trött på vad som pågår i Mellanöstern. Man har dödat miljontals människor och spenderat biljoner dollar – för ingenting, säger han.

Det var under ett kampanjmöte i Laconia i New Hampshire som Donald Trump kritiserade vad som görs i Mellanöstern.

När han satt i Vita huset var politiken annorlunda, menar han.

– När jag var där i fyra år hade vi ingen terrorism. Vi hade ingen attacker. Vi hade ingenting, förklarade Donald Trump i sitt tal. Vi hade inga attacker. Vi hade inget World Trade Center. Vi hade inga attacker som ni sett och som ni säkerligen sett i andra länder. Och förresten, nu blandar vi oss i Mellanöstern igen. Kolla vad som händer.

– Nu är Mellanöstern i farten igen. Vi har spenderat 9 biljoner dollar och dödat miljontals människor, inklusive på vår sida och deras sida. Miljontals människor. Nio biljoner dollar. Vet ni vad vi fick ut av det? Ingenting. Ingenting. Vi fick död och blod. Vi fick ingenting. Vi slösade bara bort vårt blod och våra pengar, som man säger. Vårt blod och pengar. Och vårt blod är viktigare än våra pengar. Och det är en skam. Det är en skam.

2008 visade till exempel en undersökning att en miljon människor dödades i Irak som ett resultat den olagliga neokonservativa invasionen av landet 2003.

Se uttalandet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program