Trump varnar för dollarkollaps: ”Som att förlora ett världskrig”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead/Public domain

USA kan gå från att vara världens ledande imperium till att bli ett andra klassens land. Och det ganska fort. Detta om dollarn förlorar sin status som världsvaluta. Det är nämligen dollarn som ger USA makt, säger Donald Trump i Fox News.

Allt fler länder vänder sig bort från dollarn och börjar handla i andra valutor.

Detta som ett resultat av kriget i Ukraina, där väst står på den förlorande sidan. Samtidigt har väst frusit och försöker beslagta ryska tillgångar, vilket skrämt iväg andra länder.

En fortsatt flykt från dollarn kan hota USA:s ställning i världen. Det skulle rentav vara som att förlora ett världskriget, enligt USA:s förra president Donald Trump.

– Kina vill ändra standarden, valutastandarden. Om det händer är det som att förlora ett världskrig. Vi kommer att vara ett andra klassens land i så fall, säger han.

– Vi förlorar Brasilien. Vi förlorar Colombia. Sydamerika. Vi har förlorat Iran. Vi har förlorat Ryssland. Och har vi inte förlorat dem än, så kommer vi förlora dem. Kina har sin yuan, så Kina är borta. Sen ser man Frankrike åka dit.

Hur kunde det bli så här så snabbt?

– Vad är det som pågår?, fortsätter Trump. Vi förlorar. Om vi förlorar vår valuta – motsvarar det att förlora ett världskrig. Vår valuta är det som gör oss kraftfulla och starka.

Klipp:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program