Trump lovar utreda ”Big Pharma” – ser alarmerande sjukdomstrend i USA

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det amerikanska folkets hälsa befinner sig i ett allt sämre tillstånd. Det varnar nu Donald Trump för. Om han blir president igen, kommer han utreda vad som pågår, säger han.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, som mött häftig kritik från anhängare för sitt stöd till det så kallade covidvaccinet, ger sig nu på läkemedelsindustrin.

Om han blir president igen lovar han ta sig an ”Big Pharma”.

– De senaste decennierna har det skett en oförklarlig och alarmerande ökning av förekomsten av kroniska sjukdomar och hälsoproblem, särskilt hos barn. Vi har sett en otrolig ökning av autism, autoimmuna sjukdomar, fetma, infertilitet, allvarliga allergier och andningsproblem. Det är dags att fråga vad som pågår, säger Trump i ett filmklipp.

– Är det maten de äter? Miljön vi lever i? Överförskrivning av vissa mediciner? Är det gifter och kemikalier som finns i våra hem?, undrar han vidare.

I stället för att årligen spendera hundratals miljarder dollar på att behandla dessa kroniska problem borde man undersöka vad det är som orsakar dem, tycker ex-presidenten.

– Allt för ofta står våra folkhälsoinrättningar för nära Big Pharma. De tjänar mycket pengar.

Och dessa krafter vill inte ställa de rätta frågorna, enligt Trump.

– Om Big Pharma lurar patienter och skattebetalare och prioriterar vinster före människor måste de utredas och hållas ansvariga. När jag är tillbaka i Vita huset kommer jag inrätta en speciell presidentkommission av oberoende personer som inte köps och betalas av Big Pharma.

– Jag kommer ge dem i uppdrag att undersöka vad som orsakar denna decennierlånga ökning av kroniska sjukdomar. Jag förstår Big Pharma mer än någon annan. Jag vet var de kommer ifrån. Sedan ska det publiceras rekommendationer för hur varje amerikanskt barn kan få en säker och hälsosam barndom. Detta är en konversation som skjutits upp länge och det är ett samtal som amerikanska familjer förtjänar. Amerikanska familjer måste ha det här samtalet och de måste ha en ledare, en president, som kan göra något åt det här problemet. Jag kommer göra det.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program