Tror man USA/Nato ger Sverige trygghet ”begriper man ingenting”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det förhärskande Nato-narrativet stämmer inte överens med verkligheten. Det är precis tvärtom. Det är inte Ryssland som hotar väst, utan västvärldens oligarker som vill åt Ryssland. Det säger Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys.
– Det här innebär en kraftigt försämrad säkerhet för svenska folket. Kraftigt försämrad!

Sverige borde ha satsat på att ha en egen stark försvarsmakt, som hade kunnat skydda landet oavsett vem som försöker ge sig på det. Men så blev det inte. I stället rustade politikerna ner försvaret – och ansökte sedan om Nato-medlemskap.

– Denna ansökan, det här att ge upp vår 200-åriga alliansfrihet, som tjänat oss väldigt väl, är kanske det största och allvarligaste politiska beslutet som fattats på 200 år, säger Lars Bern.

Beslutet är större än EU-medlemskapet – och det fattades ”mellan skål och vägg”.

– Utan någon debatt och utan att väljarna på något sätt fick ett sätt att påverka processen. Det är inte demokrati. Det här är absolut inte demokrati, fortsätter Bern.

– Detta är diktat från väldigt starka intressen.

Ett Nato-medlemskap eller ett ”försvarssamarbete” med USA kommer inte alls göra Sverige tryggare. Det är ju USA som startar krig.

Och Nato handlar egentligen inte om att skapa fred, utan om något helt annat.

– Att göra Sverige till ett uppmarschområdet för USA-oligarkernas militärindustriella komplex för att krypa in på den ryska gränsen och för att i en framtid angripa ett försvagat Ryssland. Det gör inte oss tryggare. Det är precis tvärtom.

– Vi är inte hotade av Ryssland. Det finns inga som helst tecken på det.

Sveriges politiker representerar inte svenskarnas intressen, betonar Lars Bern, utan de stora finansiella intressena.

– Och sen säger man att man ska få trygghet genom att alliera sig med den värsta krigsnationen i världen. Det är självklart att vi inte får. Det här innebär en kraftigt försämrad säkerhet för svenska folket. Kraftigt försämrad! Den som inte begriper det begriper ingenting.

– Det här är en sån vansinnig politik att det går inte att beskriva.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program