Trippelvaccinerad läkare covidsjuk – spred smittan vidare till annan trippelvaccinerad

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

En läkare i Israel har insjuknat i covid-19 trots att han tagit tre doser ”vaccin”. Han ska ha smittats av den nya omikronvarianten, skriver New York Post. En av läkarens kollegor har också blivit sjuk – trots att båda var trippelvaccinerade mot covid.

Det är den israeliska läkaren Elad Maor som smittats av den nya omikronvarianten.

Detta efter en tredagarskonferens i London i november.

Han kom tillbaka till Israel den 23 november. Han testade först negativt tre gånger och återvände till jobbet som kardiolog på Sheba Medical Center utanför Tel Aviv.

Det tog ett antal dagar innan han kände sig sjuk, och den 27 november testade han positivt.

Enligt New York Post är Elad Maor trippelvaccinerad mot covid-19 med Pfizer/BioNTech. Ändå smittades han alltså av viruset. Hans symtom har varit feber, halsont och muskelvärk.

En av de kollegor han haft kontakt med har hittills blivit sjuk. Även denne ska ha tagit tre doser vaccin, uppger Times of Israel.

Båda har fått milda symtom, enligt den israeliska tidningen.

”Kardiologen Elad Maor tros ha smittat en kollega som också var trippelvaccinerad, och båda har testat positivt för omikronvarianten”, skriver The Independent.

Elad Maor hävdar att sjukdomen hade kunnat bli ännu värre om han inte hade vaccinerat sig. Men det är ren spekulation. Läkaren tycker att så många som möjligt ska vaccinera sig – trots att hela tre doser alltså inte hindrade honom från att bli sjuk.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program