Totalt kaos i Frankrike – extrema förortskravaller: ”Politikerna kontrollerar inte landet längre”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Extrema kravaller har blossat upp i Frankrike efter att polisen skjutit ihjäl en 17-årig förortskille med kriminellt förflutet. Hundratals har gripits.
– Detta visar på de enorma problem Frankrike har med en okontrollerad invandring, en gigantisk knarkmarknad, en växande islamism och en rädsla från politikerna. De kontrollerar inte landet längre, säger journalisten Chris Forsne till Swebbtv Nyheter.

Över 650 personer har gripits i Frankrike efter nya våldsamheter i landet.

De våldsamma kravallerna uppstod efter att polisen skjutit ihjäl en 17-årig person i Parisförorten Nanterre som vägrat stanna sin bil.

– Detta har satt igång en våldsvåg i flera förorter runt om i Paris, säger journalisten Chris Forsne till Swebbtv Nyheter. Man attackerar polisen, bränner ner skolor, bilar, rubbet. Franska politiker är livrädda för att det här ska tända en eld i alla förorter. Man hade en sådan sommar 2005.

Politikerna vet inte hur de ska hantera händelsen.

– Den här 17-åringen hade femton stycken polisärenden på sig, förklarar Forsne.

– För ungdomsgäng i förorterna har det här blivit en ursäkt för att gå ut och tända på, bråka, och starta olika upplopp. Vi vet inte hur länge det här kommer fortsätta. Nu har det varit två kvällar i rad. Alla förväntar sig att det kan fortsätta och bli ännu värre, och man diskuterar om man ska införa undantagstillstånd på kvällarna.

För att inte ”reta upp” bråkstakarna läggs hela skulden på polismannen som sköt.

– Detta visar på de enorma problem som Frankrike har med en okontrollerad invandring, en gigantisk knarkmarknad, en växande islamism och en rädsla från politikerna. De kontrollerar inte landet längre, påpekar Chris Forsne i Swebbtv.

Enligt den tidigare SVT-journalisten går det även att dra paralleller till Sverige.

Frankrike blir ett test på hur politikerna kan hantera islamismen, som blivit allt starkare i landet.

– Man har ingen aning om hur man ska kunna lösa detta, utan det talar bara för väldigt våldsamma och besvärliga tider framöver.

”Den nuvarande situationen i Frankrike är mer av en statskupp än vad vi såg med Wagner i Ryssland förra veckan – men västerländsk mainstream-media kommer aldrig erkänna det”, skriver en användare på Twitter.

I sociala medier finns en mängd filmer som visar brutalt våld och totalt kaos i Frankrike.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program