Tegnell får inget toppjobb på WHO

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Folkhälsomyndigheten/Youtube

Det blir inget jobb inom Världshälsoorganisationen, WHO, för den förre statsepidemiologen Anders Tegnell. Det meddelar idag Folkhälsomyndigheten på sin hemsida. Han ska i stället jobba med ”internationella åtaganden” inom FHM.

Det var i början av mars som Folkhälsomyndigheten uppgav att Sveriges dåvarande statsepidemiolog Anders Tegnell skulle få ett toppjobb på WHO.

Han var tänkt att hjälpa till med så kallade expertkunskaper i ett internationellt uppdrag inom WHO, hette det. Det presumerade jobbet uppkom ”efter dialog med regeringskansliet”, skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande idag.

Det var också därför som Tegnell lämnade uppdragen som statsepidemiolog och avdelningschef på Folkhälsomyndigheten den 14 mars, förklaras det.

Senare i månaden rapporterades det dock i media att Tegnells jobb ”inte finns”.

Och på onsdagen står det klart att det inte blir något WHO-jobb.

”Folkhälsomyndigheten har nu informerats av WHO om att en överenskommelse tyvärr inte har kunnat nås för det tänkta uppdraget”, skriver Folkhälsomyndigheten.

– Det är klart att jag är besviken. Vi tyckte att vi hade fått tydliga tecken på att det här skulle bli av, säger Anders Tegnell till Expressen och påpekar att han inte vet om han hade slutat som statsepidemiolog om han känt till att det inte skulle bli något arbete inom WHO.

I stället kommer Tegnell nu arbeta med internationella åtaganden inom Folkhälsomyndigheten.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program