Syrisk asylsökare knivhögg barn i barnvagn framför skrikande mamma – ska ha kopplingar till Sverige

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Flera barn och vuxna har skadats i en knivattack på en lekplats i Frankrike. Två barn och en vuxen ska ha fått livshotande skador i attacken, som fångades på film. Den gripna gärningsmannen är en syrisk asylsökare, rapporterar Daily Mail.

Sex personer varav fyra barn har knivhuggits av en 32-årig syrisk man vid en lekplats i franska alperna på torsdagen.

I sociala medier sprids filmer som uppges visa mannen och attacken.

”Fruktansvärda bilder visar hur en syrisk flykting upprepade gånger knivhugger ett litet barn i sin barnvagn framför en skrikande mamma i en vanvettig attack på en fransk lekplats där fyra barn blev knivhuggna”, skriver Daily Mail.

Enligt SVT ska två av barnen och en vuxen ha fått livshotande skador. Dessutom ska den nu gripna gärningsmannen ha kopplingar till Sverige, där han fått flyktingstatus.

– Han ville skada så många människor han kunde. Han orsakade ett blodbad. De små barnen var bara enkla måltavlor, säger ett vittne i BFM TV.

”En attack av absolut feghet i morse i en park i Annecy. Barn och en vuxen står mellan liv och död. Nationen är i chock. Våra tankar är hos dem såväl som deras familjer och räddningstjänsten som är mobiliserad”, skriver Frankrikes president Emmanuel Macron på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program