Swebbtv har blivit ”ett hot på riktigt” – därför drevar extremvänstern

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vad är det egentligen för land vi lever i? Varför använder Sveriges ledande medier vänsterextrema Expo som en sorts expertmyndighet och trosbundet sprider deras påståenden utan att kritiskt källgranska dem? Bland annat detta diskuterar Mikael Willgert och Magnus Stenlund i Swebbtvs senaste nyhetsanalys.

Hur kommer det sig att vänsterextrema grupper som Expo blivit så besatta av att ge sig på Swebbtv? Man försöker sabotera konferenser, och nu senast ger man sig på Swebbtvs vin.

Förklaringen kan vara att Swebbtv blivit ett reellt hot mot globalisternas narrativ.

– När Expo gör en sån här enormt gedigen insats för att stoppa detta… Man måste ju se det ur deras synvinkel också. Varför är det så viktigt? Det är uppenbarligen så att vi är betydelsefulla. Detta är viktigt, eftersom vi är ett hot på riktigt, säger Magnus Stenlund i veckans nyhetsanalys.

Expos rörelse har finansierats av bland andra George Soros och investmentbolaget Segulah.

– Annars skulle man inte göra så här, fortsätter Stenlund. Lägga så pass stora resurser på det. Jag har förstått att de försökt kontakta inte bara medier utan även leverantörer och Systembolaget förstås. Det man ska lägga i vågskålen, ur deras synvinkel, är ju att det kan slå tillbaka.

Svenskarna kan nämligen reagera tvärtemot det syfte som mediedreven har.

– De har ju hjälpt något som de inte vill. I detta fall är det som händer, att vi får en fantastisk reklam som vi aldrig hade fått annars. Expressen har ju till och med med en bild på vinet.

Sverige har blivit ett samhälle där företag med ”fel åsikter” ofta inte kan köpa reklam.

– Medierna är så rädda för att ta emot våra pengar så man kan inte ens göra det. Då är du på 30-talsnivå, säger Magnus Stenlund. De är så livrädda att de inte kan ta emot våra pengar.

Swebbtvs vd Mikael Willgert tycker dock det är obehagligt att andra medier bara accepterar Expos slasknyheter utan att källgranska dem.

Expo ses, av någon anledning, som ”experter”.

– Jag börjar få den här obehagliga känslan, att kommer Sverige hålla ihop över huvud taget, när våra ledande medier avsiktligt sprider sådan desinformation?, säger Willgert.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program