Sveriges Natoförhandlare slutar – går till Wallenberg

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Julo (public domain)

Sveriges Natoförhandlare, den förra S-toppen Oscar Stenström, slutar och börjar i stället arbeta för den mäktiga finansfamiljen Wallenberg, rapporterar ETC.

Sverige har nu försökt bli medlem i den USA-ledda krigsalliansen Nato – vars ledande medlemmar USA och Norge enligt den legendariska grävande journalisten Syemour Hersh låg bakom terrorbombningen av Nord Stream – i över ett år.

Men det har ännu inte fullt ut lyckats.

Idag rapporterar ETC att den tidigare S-toppen Oscar Stenström slutar som Sveriges Nato-förhandlare. I stället får han ett toppjobb inom Wallenbergsfären.

Det framgår av handlingar som inkommit till Karensnämnde, uppger tidningen.

Den 1 september börjar han hos Wallenberg Foundations AB, som förvaltar och utvecklar Wallenbergs stiftelseverksamhet.

Statsrådsberedningen uppger för TT att man anser att Stenström slutfört sitt Nato-arbete, eftersom Turkiet hävdat att man kommer godkänna Sveriges ansökan. Stenström kommer bli rådgivare i näringslivet, påpekar nyhetsbyrån.

Enligt ETC har Oscar Stenström ett ”gediget cv inom Socialdemokraterna”.

”Jag är övertygad om att Oscar kommer göra stor nytta även i det privata näringslivet”, skriver statsminister Ulf Kristersson (M) i en skriftlig kommentar till SVT.

I november 2022 avslöjade Dagens industri att familjen Wallenberg spelat en ”central roll” i Sveriges Nato-process. Wallenbergs vapenindustri tjänar storkovan på Ukrainakriget och ett Nato-medlemskap.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program