Sverige ger 9,2 miljarder till andra länder – ska bekämpa ”klimatrelaterade katastrofer” och ”pandemier”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sveriges regering ger bort ännu fler miljarder till andra länder, via Världsbankens fond för låginkomstländer (IDA). Detta med motiveringen att man vill bekämpa ”kriser” och ”klimatrelaterade katastrofer” samt uppnå globalistprojektet Agenda 2030. Bidraget är ”rekordstort”, förklarar regeringen i ett pressmeddelande på torsdagen.

Tidigare idag beslutade regeringen om ett bidrag på 9,2 miljarder kronor till överstatliga Världsbankens fond för låginkomstländer (IDA).

Enligt regeringen är Sverige den åttonde största givaren till IDA och har spelat en ”betydande roll” för att forma arbetsprogrammet de kommande tre åren.

Arbetsprogrammet går bland annat ut på att ”vaccinera” 200 miljoner barn.

Pengarna ska också gå till ”klimatet” och andra ”kriser”. Och det senaste bidraget slår rekord.

– Sverige gör nu ett rekordstort bidrag på 9,2 miljarder kronor till IDA, när behoven är som störst och över 100 miljoner människor fallit in i extrem fattigdom under pandemin, säger biståndsminister Matilda Ernkrans (S) i ett uttalande.

Mer än en tredjedel av pengarna kommer gå till så kallade klimatåtgärder med en prioritet på krisberedskap och motståndskraft ”inför framtida kriser såsom klimatrelaterade katastrofer, hunger och pandemier”, enligt regeringen.

Dessutom vill man säkerställa att Världsbanken fortsatt kan vara en ”central aktör” för att hjälpa utvecklingsländer att uppnå de långsiktiga målen i Agenda 2030 och Parisavtalet.

– Stödet genom IDA är centralt för att bemöta de många parallella globala kriser som drabbar de fattigaste värst, inklusive klimatförändringar, krig och konflikter, ökad skuldbörda och krisen i global livsmedelsförsörjning, fortsätter Ernkrans.

Agenda 2030 går ut på att uppnå de ”globala målen” och ställa om världen till ett ”hållbart samhälle”. De globala målen är 17 stycken och antogs av FN:s generalförsamling den 25 september 2015.

Vissa kritiker i sociala medier menar att klimatåtgärder egentligen är ett sätt att ”tvätta pengar”. Att stater tar skattepengar och för över dem till exempelvis internationella organisationer som påstås ha ett globalt viktig syfte, men vars arbete i realiteten bygger på bluff eller överdrifter.

Även covid och ”vaccinen” har kritiserats för att vara en sorts penningtvätt. Pengar trycks upp och delas ut på grund av ett virus med låg dödlighet, och vaccin som inte fungerar korrekt snabbproduceras för att läkemedelsjättar ska tjäna enorma summor. De som först får de nya pengarna tjänar på det, men till slut uppstår inflation – som främst drabbar vanliga människor.

Klimatet sägs ofta var den största krisen i världen och extremt mycket pengar läggs på att motverka så kallade klimatförändringar. Men enligt ledande experter finns det ingen sådan kris.

I en intervju med den tyska tidningen Die Welt den 17 juni intervjuades den framstående klimatforskaren Lennart Bengtsson.

”Lennart Bengtsson är en av de mest erkända klimatforskarna – och han motsäger katastrofen: Det finns ingen klimatkris, det varmare klimatet är fördelaktigt på vissa håll, konsekvenserna av den globala uppvärmningen kan begränsas. Ett för ambitiöst klimatskydd kan till och med vara skadligt”, skriver Die Welt om sin intervju med Bengtsson.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program