Sverige har ”totalt inkompetenta ledare” – lyssnar inte ens på riktiga experter

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

I tisdags arrangerade riksdagsledamoten Elsa Widding ett vindkraftseminarium i riksdagen. Flera experter talade om vindkraften och dess effekter. Swebbtv var på plats. Men de som verkligen borde varit där och lyssna var det inte, säger den tidigare SD-riksdagsledamoten Roger Richthoff till Swebbtv. Svenska makthavare är inte intresserade av att på riktigt höja sin kunskap och kompetens.

Tidigare i veckan anordnade riksdagsledamoten Elsa Widding ett seminarie i riksdagen om vindkraften och hur den till exempel påverkar den svenska fiskerinäringen.

Swebbtv var på plats och intervjuade flera deltagare.

– Det är ju ren katastrof, säger den tidigare SD-riksdagsledamoten Roger Richthoff, som också närvarade, till Swebbtv.

– Ju mer man lyssnar på de här experterna på dessa områden, som själva utövar fiskerinäring, så förstår man att det här landet har totalt inkompetenta ledare. Det kan aldrig gå rätt det här.

De som borde lyssnat på seminariet, var inte ens där, enligt Richthoff.

– Det mest skrämmande är att man inte lyssnar. Man är ju inte här med sina representanter. Att SD inte kommer hit är inte förvånande. Någon har varit här, men i övrigt håller man sig borta.

– För det här kan ju förmedla information som ökar förmågan och kompetensen hos ledamöter i riksdagen, och det är inte särskilt intressant. Här får man verkligen upplevelse direkt från yrkesfolk om hur illa ställt det är med möjligheterna att försörja landet med till exempel fisk.

Se Swebbtvs övriga intervjuer:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program