Sverige har skickat 21,5 miljarder till Ukraina: ”Rent befolkningsrån”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Över 21 miljarder kronor. Det är prislappen för Sveriges ”stöd” till Ukraina – än så länge. Detta enligt redovisningen på regeringens hemsida. ”Vi har verkligen historiskt usla politiker just nu och inget har blivit bättre”, lyder kritiken i sociala medier.

Sverige har skickat enorma 21,5 miljarder kronor, eller 1,9 miljarder euro, till Ukraina sedan februari 2022. Det framgår av regeringens egna siffror.

Och det är alltså både militärt och annat finansiellt stöd.

Men det största stödet är militärt. Bara den siffran uppgår till 16,9 miljarder kronor. Näst störst är det humanitära stödet, på 1,82 miljarder kronor.

Det rent finansiellt stödet ligger på 1,1 miljarder.

Men detta är bara början. ”Stödet” ska fortsätta, till synes hur länge som helst.

”Sedan februari 2022 har Sverige bidragit med motsvarande över 21,5 miljarder kronor till olika insatser för att stötta Ukraina (24 mars 2023). Tillsammans med EU har Sverige också fattat beslut om omfattande makroekonomiskt stöd och ett flertal sanktionspaket mot Ryssland”, kan man läsa på regeringens hemsida.

”Vi fortsätter stödja Ukraina, så länge det behövs”, skriver Utrikesdepartementet på Twitter.

Men i kommentarsfältet duggar kritiken tätt.

”Rent befolkningsrån på samma sätt som SIDA”, skriver en användare.

”Till er hjärntvättade idioter som tycker detta är bra. Vi får se hur glada ni är när ni står utan pension för att pengar gått till en korrupt regim i Ukraina”, säger en annan.

”Högsta inflationen på decennier, djup lågkonjunktur, gängkriminalitet varje dag på våra gator, Nu skänker ni dessutom bort vår försvarskapacitet och förlänger kriget. Vi har verkligen historiskt usla politiker just nu och inget har blivit bättre. Sorgligt”, lyder en annan kommentar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program