”Svenskheten utrotas” – författare tystas och åtalas

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Författaren och tidigare företagsledaren Arne Weinz står åtalad för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp. Det berättar han i en ny intervju med Swebbtv. Han varnar för vad häxjakter mot författare och oliktänkande leder till. Bakom politiska förföljelser i Sverige står regeringen, avlönade angivare samt politiserade polis- och advokatnätverk, enligt Weinz.
– Kritik mot islam ses som kritik mot det multikulturella projektet, säger han.

Det är författaren Arne Weinz, som Swebbtv intervjuat en rad gånger, som jagats av myndigheter i flera år för saker han ska ha uttryckt. Han åtalas nu för hets mot folkgrupp och fallet tas upp i tingsrätten på måndag nästa vecka, berättar han i ett nytt program i Swebbtv.

Weinz har bland annat skrivit en dystopisk bokserie om hur Sverige i framtiden attackeras av islamister, där Muslimska Brödraskapet spelar en huvudroll.

Men åtalet om hets mot folkgrupp är bara en av flera polisanmälningar de senaste åren. Weinz har varit kallad till polisen upprepade gånger, för anmälningar som han säger ska ha gällt påstått förtal och olaga hot mot den så kallade Näthatsgranskaren, ärenden som dock lades ned.

– Det började i samband med lanseringen av min först bok. Då kom det en polisanmälan från ”Näthatsgranskaren”, säger Arne Weinz och hävdar att det fanns kopplingar till dåvarande kulturdepartementet.

– Anledningen var att jag hade skrivit ett antal Facebook-inlägg under 2017-2018 som kritiserade islam i olika former, men på ett sakligt sätt. Det finns ju saker i islam som står i strid med svensk lag, som månggifte, fortsätter han.

Enligt Arne Weinz bör islam ses som en ideologi, som man borde få kritisera.

– Men enligt lagen om hets mot folkgrupp räknas islam som en trosbekännelse, och det får man inte kritisera. Hur islamkritik kan vara hets mot folkgrupp är väldigt svårförståeligt. Mot svenskar och kristendom får man säga vad man vill. Det finns väldigt mycket hat mot svenskar på sociala medier. Men då kan ingen dömas, enligt hur lagen tillämpas. Det har blivit standard, säger han.

Weinz menar också att lagen om hets mot folkgrupp har kommit att tillämpas allt mer maktfullkomligt under den S-ledda regeringen med Morgan Johansson som justitieminister.

– Vi har tagit in två miljoner människor sedan millennieskiftet, varav cirka 70 procent är muslimer. Kritik mot islam ses alltså som kritik mot det multikulturella projektet, förklarar han och påpekar också att massinvandringen varit så omfattande att samhället inte mäktar med.

När Arne Weinz ska förklara vad makthavarnas politik går ut på, skräder han inte orden:

– Man ska utrota svenskhet och svensk historia. Svenska folket ska bytas ut, säger han.

– Den rasism som finns i Sverige är till fullständigt övervägande del riktad mot svenskar. Den drabbar svenskar. Det är ytterst ovanligt att svenskar ger sig på någon med annan etnicitet.

Vidare berättar han att han aldrig tidigare varit åtalad för någonting.

– Jag har aldrig varit polisanmäld i hela mitt liv. Jag har aldrig gjort något som går att åtala mig för. Jag är en fläckfri person. Tills Näthatsgranskaren anmälde mig 2019.

De senaste åren har Weinz alltså varit kallad till förhör hos polisen flera gånger. Och där han blivit förhörd av en rad poliser som han närmast beskriver som aktivister.

– Förhör nummer två skedde under mycket aggressiva former. En kvinnlig förhörsledare gick omkring i rummet och klappade på sin pistol. Det var ju ett löjligt maktspel för att man skulle krympa ihop och bli rädd. Men det blev jag inte.

– Man lägger alltså en mängd resurser och pengar på nonsens. Samtidigt som våldtäktsmän går fria, eftersom det inte läggs resurser på det. I stället lägger man dem på mig.

Arne Weinz valde att JO-anmäla en förundersökningsledare för tjänstefel. Men det var meningslöst.

– Jag lärde mig att Justitieombudsmannen bara är fejk. Man får ett automatiskt svar att de inte ens kommer titta på fallet. De läser inte ens det.

Angående anmälan om olaga hot svarade Weinz med en motanmälan om falsk tillvitelse, polisanmälan utan grund, men det lades ned – i alla instanser.

Arne Weinz gör sedan kopplingar till det så kallade Hildanätverket, det politiserade aktivistnätverket inom Sveriges rättsväsende och advokatkår. Nätverkets existens beskrivs i programmet som en rättsröta, eller kanske snarare som ren korruption som borde förbjudas.

Och lagar som hets mot folkgrupp är inte bara skadliga för samhället i den mening att de tystar dissidenter via rättslig vägar, utan de leder också till en farlig ”självcensur”, betonar Weinz.

– Jag vågar inte längre säga allt som tycker jag borde säga angående islam, påpekar han.

– Jag ville upplysa folket om vad som sker. Det var därför jag började skriva mina böcker också. Vårt samhälle och vårt sätt att leva är utsatt för ett allvarligt hot.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program