Svenska kyrkan i ”sexSEX6”-satsning för barn: ”Droppen för mig, nu går jag ur”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Höllvikens församling har hamnat i blåsväser sedan man lanserat en verksamhet kallad ”Årskurs 6 pratar sex i vecka 6”. Svenska kyrkan kallar det för ”sexSEX6”, men skriver man det i siffror blir det alltså 666, vilddjurets tal, lyder kritiken.

Det är en föreläsning i Höllvikens församling som nu skapar häftig kritik mot Svenska kyrkan.

Höllvikens församling uppger på sin hemsida att man startat en ny verksamhet kallad ”Årskurs 6 pratar sex i vecka 6”, eller ”sexSEX6”, som man också kallar det.

En barnmorska ger tips på vad föräldrar ska tänka på när de pratar om sex med sina barn.

Samnytt kallar det för ”666-satsningen för barn”.

Samtliga mentorer till elever i årskurs 6 fick en inbjudan till verksamheten, enligt Svenska kyrkan.

”Vi har bjudit in barnmorskan Katarina Svensson Flood som kommer träffa eleverna och prata om kroppen, samtycke, onani, att sexdebutera, HBTQ frågor och porr. Eleverna kommer också att få samtala om känslor, ta ställning kring olika dilemman och gå en känslolabyrint”, skriver Höllvikens församling.

I sociala medier drar personer paralleller mellan satsningen och ”666”, vilddjurets tal i Bibeln.

”Min lokala kyrka undervisar 6:e klassare i sex! Man tycker att det är normalt att anta att 12-13-åringar går runt och är ’kåta’… Dessutom går detta under namnet 666! Hur tänker man egentligen?”, skriver en person på Twitter.

Svenska kyrkan avfärdar kritiken, som dock fortsätter.

”Att Svenska kyrkan skulle dyrka djävulen kan bara besvaras med ett ’nej’ eftersom påståendet är absurt”, skriver Svenska kyrkan i ett inlägg.

”Förklara då varför ni gjorde som ni gjorde. Var det progressivt, kul, edgy eller vad med sexSEX6? Det är ett demoniskt tal, men ni förstår inte det för ni är vänner med världen hellre än Gud och står uppenbart under inflytande av mörka krafter. Inser ni inte allvaret med detta?”, lyder en replik på Twitter.

”Att ni kallar det sexsex6 blev droppen för mig, nu går jag ur. Fattar inte hur jag stått ut med er vanäran av Gud och hans hem, skäms på er!”, påpekar en annan person.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program