Svensk politik har blivit ”en cirkus”, enligt Richthoff

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Svenska politik är en cirkus. Det visar kaoset kring den misslyckade misstroendeomröstningen mot Morgan Johansson (S) och Socialdemokraternas avtal med Amineh Kakabaveh, säger riksdagsledamoten Roger Richthoff till Swebbtv Nyheter.
– Det här är dåligt skött, påpekar han.

Det verkar inte gå så bra för Sveriges Nato-strävan.

Att Socialdemokraterna nu vikit sig för den politiska vilden Amineh Kakabavehs prokurdiska krav kommer knappast göra saken lättare. Tvärtom kan det bli en mycket kraftig kil i Nato-processen, eftersom den demonstrerar för Turkiet vilka krafter som har inflytande över svensk politik.

Avtalet med Kakabaveh från förra året står fast. Därför lät hon justitieminister Morgan Johansson sitta kvar på sin post under misstroendeomröstningen mot honom tidigare idag.

”Inget parti vann på misstroendeomröstningen i riksdagen. Däremot förlorar alla som vill se ett snabbt svenskt Natomedlemskap”, skriver till exempel DN i en artikel på tisdagseftermiddagen.

”Turkiet har fått gott om ammunition mot Sverige”, skriver Ekot i sin analys.

Enligt Sverigedemokraternas tidigare försvarspolitiska talesman Roger Richthoff är svensk politik numera att jämföra med en cirkus.

– Från partiernas sida är man inte särskilt intresserade av att diskutera sakfrågor. Det här är dåligt skött. Jag tror att svenska folket förväntar sig mer än den här cirkusen, de förväntar sig att det ska jobbas i sakfrågor, säger han till Swebbtv Nyheter idag.

– Vad drev den här misstroendeomröstningen fram? Jo, ytterligare en försäkran att regeringen inte kommer ändra sin uppfattning. Det ska finnas en bekräftelse på detta. Då kan man undra om detta kommer underlätta ivran, som Sverigedemokraterna delar med liv och lust, att komma med i Nato. Kommer det underlätta eller försvåra att skapa den här cirkusen? Jag tror inte man har tänkt så långt. Jag delar uppfattningen att ta bort Morgan Johansson. Han är odudlig. Men jag tycker att analysen man gjort är kass och innehåller stora brister.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program