Strömmen utslagen i Ukraina – fler ryska angrepp väntar om Kiev ”fortsätter sin terrorism”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: US Department of Defense/DoD photo by Cherie A. Thurlby (public domain)

Morgonens ryska missilattacker mot Ukraina har slagit ut strömmen i flera av landets regioner. Attackerna var en hämnd för lastbilsbomben mot Krimbron, enligt Rysslands president Vladimir Putin. Han varnar för fler angrepp om Ukrainas ”terrorism” fortsätter.

Rysslands massiva missil- och drönarattacker mot Ukraina i morse har slagit ut strömmen i flera delar av landet.

I Kiev har strömmen delvis blivit utslagen.

– Det finns ingen strömförsörjning i fem regioner: Lvov-, Poltava-, Sumy-, Kharkov- och Ternopol. I resten av Ukraina är strömförsörjningen delvis avbruten, skriver Ukrainas statliga räddningstjänst på Facebook, uppger Tass.

Enligt Rysslands president Vladimir Putin är attackerna en vedergällning för sprängningen av Krimbron i helgen, där fem personer dödades och som Ryssland betraktar som ett terroristdåd.

– I morse genomförde Ryssland massiva anfall med långväga precisionsvapen från luft, hav och land mot ukrainska energi-, militärlednings- och kommunikationsanläggningar, säger Putin.

Ukrainas regering har börjat bete sig som en internationell terroristorganisation, hävdar Putin, och dess brott kan helt enkelt inte lämnas obesvarade.

– Om försöken att utföra terrordåd på vårt territorium fortsätter kommer Rysslands svar bli hårda och motsvara det hot som riktas mot vårt land.

– Ingen ska hysa några tvivel om det, påpekar Putin.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program