Stor seger för Assange – ”Bara överge denna skamliga attack på journalister”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Julian Assange. © Foto: Romina Santarelli/Ministerio de Cultura de la Nación Argentina (CC BY-SA 2.0)

Wikileaksgrundaren Julian Assange vann en ”stor seger” på måndagen, då en domstol i Storbritannien gav honom rätt att överklaga en utlämningsbegäran av USA, uppger RT.

Enligt RT förklarade domstolen att Washingtons garantier om en rättvis rättegång för Jullian Assange var otillräckliga.

Om domstolen tvärtom hade godkänt de så kallade garantierna, hade den 52-årige australiensaren troligen utlämnats till USA inom kort.

– Domarna fattade rätt beslut, säger Assanges fru Stella Assange i ett uttalande. Vi har länge fått höra hur USA satt läppstift på en gris, men domarna gick inte på det.

– Men hur länge ska detta få fortsätta? USA borde läsa situationen och släppa fallet nu. Nu är tidpunkten att göra det. Bara överge denna skamliga attack på journalister, pressen och allmänheten som pågått i 14 år. Detta fall är skamligt, och det har en enorm påverkan på Julian. Han är under enorm press och har varit i Belmarshfängelset i över fem år.

– Bidenadministrationen borde ha släppt detta dag ett, men nu är det rätt tidpunkt för Bidenadministrationen att släppa det, fortsätter hon. Snälla, de som har makt i USA att fatta ett beslut, snälla bara släpp fallet. Låt inte detta pågå mer.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program