Stor frihetsdemonstration i Göteborg: ”Vaccinpass ger inte frihet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

I lördags genomfördes en ny stor demonstration mot vaccinpass i Göteborg. Enligt vaken.se var det cirka 2.000 personer på plats.

Det var i lördags som ytterligare en frihetsmarsch mot vaccinpass genomfördes i Göteborg.

– Nej, till vaccinpass!, ropade deltagarna.

Bland andra deltog Alternativ för Sverige, som inte alls stödjer vaccinpass – till skillnad från partierna i riksdagen som gör det, däribland Sverigedemokraterna.

”När vi gick i höjd med Kungsgatan på demon i Göteborg var det några som skulle korsa tåget på övergångsstället. En av dem säger ’hosta på dem, de är ovaccinerade!’ och flera gör det”, vittnar en deltagare på Twitter.

Deltagarna gick från Gustaf Adolf torg till Götaplatsen, där det hölls tal och tändes bengaler.

– Vi har kommit till en tid då våra mänskliga rättigheter som vi fötts med successivt håller på att tas ifrån oss, hette det i ett av talen. En frihet som våra föregångare kämpade för att alla människor i världen ska kunna ha utan villkor. Vi har sett detta hända förut, och nu händer det igen.

”Vaccinpass ger inte frihet”, stod det på en av banderollerna i folkmassan.

– Jag tänker inte låta mina barn bli försöksdjur för det här vaccinet, säger arrangören Miranda till Exakt24 och påpekar att forskningen kring substanserna brister och att de långsiktiga konsekvenserna är okända. Det är oetiskt att tvinga människor ta ett vaccin som de faktiskt inte vet något om. Vi har upplevt det här med tvång och att separera folk i två grupper innan, och det har aldrig blivit bra.

Demonstrationen tystades ned i media, precis som liknande demonstrationer runt om i världen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program