Stenlund: Dumma politiker skapar ett ondskefullt samhälle

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Man ska inte tro att västvärlden är mycket bättre än totalitära stater som Kina. Liknande statsskick kan lika gärna bli verklighet här, och coronasmittan kan leda fram till sådana auktoritära verktyg. Införandet av covidpass är ett sådant exempel. Det påpekar Swebbtvs ekonomiske och politiske kommentator Magnus Stenlund i en ny intervju. Samtidigt har vårt ledarskap blivit dummare och dummare, och därmed också ondare och ondare, menar Stenlund.
– Detta är väldigt farligt. Det finns forskning som visar att dumhet och ondska korrelerar väldigt väl, säger han.

I en ny intervju fortsätter Magnus Stenlund analysera ett filmklipp med den brittiske farmakologen Michael Yeadon, som hävdar att covidpassen som införs i världen är ett sätt att kontrollera mänskligheten. Den första intervjun kan ses HÄR.

Enligt Magnus Stenlund vänder sig Yeadon medvetet inte till den grupp ”troende” som redan accepterar införandet av sådant som covidpass utan till den grupp skeptiker i samhället som han tror kan agera och försöka stoppa utvecklingen.

– Risken är mycket hög att man implementerar ett kontrollverktyg som gör sådana här scenarier fullt möjliga. Och då har man inte längre möjlighet att säga ifrån. Detta är farhågan. Därför måste man agera för att stoppa det, säger Stenlund.

Han menar att det ligger i farans riktning att västerländska stater försöker införa ett socialt kreditsystem för invånarna, likt det i Kina, med exempelvis ansiktsigenkänning och krav på covidpass för att de ska få delta i samhället.

– Vi får inte tro att Kina är ensamt om att vilja sådana här saker. Vi har ju redan övergivit den gamla definitionen av liberalism och humanism, den idétradition som alla partier utom kommunisterna tidigare förespråkade. På sistone finns det ju auktoritära regimer både i öst och väst. Vi själva har en vänsterauktoritär lightversion, som tackar ja till alla sådana här kontrollverktyg. Sverige har redan förlängt den så kallade pandemilagen. Detta är alltså ett drömverktyg, fortsätter Magnus Stenlund.

– Den som har sådan här kontroll har en kontroll som är allt annat än demokratisk. Man kan införa snabba förändringar som hindrar personer som inte tagit covidvaccinet från att röra sig fritt i samhället.

Även brottsligheten används som förevändning för mer övervakning.

– Samtidigt har vi fått ett alltmer fördummat samhälle. Förr i tiden var det till exempel respektingivande att vara politiker. Idag är det ofta vilka jönsar som helst som är det. Det finns inga meritokratiska principer. Därför har vi fått en lägre kvalitet i ledarskapet. Det blir dummare och dummare. Till slut står man där utan hjälp. Alla är lika dumma. Det blir en ansamling av dumhet, förklarar Magnus Stenlund och menar att denna grupp ledare blir väldigt enkel för den globala eliten att kontrollera.

Globalisteliten har rentav ett intresse av att dumma människor styr länder, påpekar han. Duktigare människor stoppas också av de dumma makthavarna, eftersom de senare inte vill bli av med sina positioner.

– Detta är väldigt farligt. Det finns forskning som visar att dumhet och ondska korrelerar väldigt väl. Med lägre IQ finns det också större risk för personer att hamna i kriminalitet. Människor med lågt IQ på höga positioner ger ett mer ondskefullt samhälle. För de har inte samma förmåga till empati. Och detta sprider sig ut över samhället. Den stora massan följer sedan med i ett flockbeteende. Detta gör även flocken ond i stället för god. Det var precis det man såg i kommuniststater.

När det gäller coronaviruset betonar Magnus Stenlund , likt Michael Yeadon, att antikroppar – som det ensidigt tjatats om i media – inte utgör hela skyddet mot covid-19 eller ens det mest centrala. Den som får covid-19 och besegrar viruset får ett brett skydd, med T-celler och minnesceller. Personen får skydd mot hela viruset, inte bara spikproteinet. Likaså är påståenden om att läkemedel som Ivermektin inte fungerar mot corona upprörande, eftersom data tydligt visar att det fungerar, anser han.

Enligt Stenlund går det inte heller att få ta ett covidtest som visar att man har just ”deltavarianten” av viruset, varför hela sanningen kring den senaste vågen av coronaviruset är svår att fastställa.

– Det måste vara något lurt i statistiken. Vi matas hela tiden med falsk information. Och det kan inte bara en slump eller slarv, säger Magnus Stenlund.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program