Statskupp stoppad i Tyskland – prins gripen: Skulle störta ”den djupa staten”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Lupus in Saxonia

25 personer har gripits i en massiv gryningsräd i Tyskland i morse. Upprorsmakarna anser att Tyskland styrs av ”främmande makter” och ville upprätta det gamla tyska kejsardömet. Bland de gripna finns en adelsman, rapporterar Die Welt.

På onsdagsmorgonen genomförde den tyska polisen en massiv gryningsräd på 130 platser runt om i Tyskland, men även i Österrike och Italien.

Minst 25 personer som tillhör gruppen Reichsbürger har gripits.

Enligt Die Welt planerade organisationen att genomföra en våldsam revolution i Tyskland, med målet att upprätta det gamla tyska kejsarriket. Man ska bland annat ha haft planer på att storma det tyska parlamentet ”med en liten beväpnad grupp”.

Upprorsmakarna påstås ha anammat den så kallade ”Qanon”-ideologin, alltså att Tyskland egentligen inte styrs av folket utan av den djupa staten.

En av de gripna ska vara Prins Henrik XIII, som sägs vara en av huvudmännen i Reichsbürgergruppen.

Prinsen tillhör den adliga familjen Reuss, som styrde det kejserliga länet med samma namn innan Tysklands slogs ihop under 1800-talet.

Reichsbürgergruppen anser nämligen att Tyskland inte längre är en suverän stat. Gruppen betraktar i stället Förbundsrepubliken Tyskland, som bildades 1871, som något som perverterats till ”ett ’företag’ som kontrolleras av främmande makter”, skriver Die Welt.

Enligt den tyska tidningen har Prins Henrik XIII tidigare bland annat pekat finger åt ”Rothschild-dynastins” makt i Europa.

– Det finns många prinsar och adelsmän i Tyskland vars titlar härstammar från det gamla Tyskland. Den här mannen förekommer inte i internationella kungliga kretsar så vitt jag vet, säger Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson i Aftonbladet efter det inträffade.

Reichsbürgergruppen ska också ha velat återupprätta Tysklands historiska band till Ryssland. Under flera hundra år existerade starka tysk-ryska relationer. Tyskar migrerade ofta österut och intog ledande positioner inom det ryska tsarväldet. Från Peter den stores tid gifte sig den ryska tsarfamiljen Romanov med medlemmar ur tyska adelsfamiljer.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program