Sorglig utveckling i Sverige: ”Banker agerar politiskt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Banker i Sverige har börjat ”agera politiskt”. Det säger Swebbtvs vd Mikael Willgert efter att även Swebbtv nu fått bankkonton avslutade. (Se nya kontouppgifter nedan.)
– De här aktivisterna vaknar till liv och triggar varandra.

Som tidigare rapporterats har Swebbtv fått sina konton avstängda hos Marginalen bank.

Exakt varför är ännu oklart. Swebbtv har begärt ut beslutsunderlaget, men inte fått något.

– Vi har faktiskt ingen aning om vad de grundar sitt beslut att stänga våra konton på. Detta är konton som vi haft sedan 2016. Man tycker att under denna sju årsperiod borde de ha fått en hel del kännedom om oss som bolag. Så det hela är väldigt mystiskt, säger Swebbtvs vd Mikael Willgert till Swebbtv Nyheter.

Swebbtv har kopplat in en jurist som har erfarenhet av tidigare liknande ärenden.

– Det är en sorglig historik som vi ser nu i Sverige, där banker agerar politiskt. Det är det som det sannolikt handlar om här.

– Det kan finnas andra motiv också. Vi är ju engagerade i debatten och har pratat mycket om banker. Om belåningen och företag som närmar sig konkursens brant. Så det kan ju i grunden handla om att man inte gillar vår rapportering.

Swebbtv har inte kunnat ta med sig samma bankgiro.

– Ett problem är ju att de här kontonumren finns angivna i tusentals av våra program. Så någon måste ta kostnaden för att ändra detta. Vi tycker att den som agerar så här ska göra det. Som vi tror är olagligt. Det är inte upp till banker att fatta den här typen av beslut som de gjort.

– Jag tycker att det sammanfaller väldigt väl med att vi har vår lansering av vinet, fortsätter Willgert. Det är inte länge sedan Expo hade sin smutskastning i samband med vår konferens på Skansen. Och de har ju fortsatt sen mot Elsa Widding och mot oss ytterligare en gång i samband med vår lansering av vinet, som blev en fantastiskt fin reklamkampanj i och med att många andra tidningar bara repeterar vad Expo säger. Så vi fick ju ut vår information. Jag tror det kan handla om det. Aktivisterna vaknar till liv och triggar varandra.

Swebbtv har alltså nya kontouppgifter.

– Vi är väldigt tacksamma om alla som tidigare varit månadsgivare och donerat via bankgiro kan använda våra nya nummer. Hälften av våra donationer har kommit in via Marginalen bank.

Swebbtvs gällande kontouppgifter:

Bankgiro: 5786-0603
Swish: 123 535 86 92
Bankkonto 9060 022 6751 (månadsgivare)

Läs mer under Donera.

Se hela intervjun:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program