Socialdemokraterna: Sverigedemokraterna ett säkerhetshot

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Under en debatt i riksdagen angående terrorism påstod Socialdemokraternas riksdagsledamot Petter Löberg felaktigt att SÄPO pekat ut Sverigedemokraterna som ett säkerhetshot mot Sverige. Han gjorde det genom att i svepande ordalag peka ut Sverigedemokraterna i samma kategori som våldsbejakande grupperingar.

– Säpo, jag och regeringen ser två tydliga miljöer som är allvarliga säkerhetshot mot vårt land. Den ena gruppen står för den islamism som Adam Marttinen beskriver, inledde Löberg.

– Den andra gruppen är de högerextrema. Du tillhör den gruppen, Adam Marttinen. Jag förstår att det känns jättejobbigt, sade Löberg anklagande under debatten.

Sverigedemokraternas Adam Marttinen viftade bort Löbergs påståenden och krävde svar på varför den socialdemokratiska regeringen låter utlänningar med svenskt medborgarskap som rest ner och begått terrorbrott komma undan med det.

– Ser inte Petter Löberg och Socialdemokraterna att det här är starkt kopplat till en migrationspolitik utan kontroll och en politik för att främja kulturell separatism i Sverige med bidrag till extrema moskéer och statsbidrag till olika typer av extrema miljöer utan någon vidare kontroll, konstaterade Marttinen under replikväxlingen.

Löberg pekade dessutom ut IS-terroristerna som resenärer och menade att det är svårt att komma åt dessa terrorister, men att det är en självklarhet att vi ska ta hand om dem även om de inte kan lagföras.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program