”Snygga barn” och ”glass” – Bidens ordval efter transmördarens skolmassaker

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s president Joe Biden har hamnat i blåsväder igen, sedan han inlett pressträffen om den dödliga skolskjutningen i Nashville på måndagen med att prata om chockladglass.

Det var igår som den 28-åriga transpersonen Audrey Hale gick in på en kristen friskola i Nashville i USA och sköt ihjäl tre barn och tre vuxna.

Mördaren, en tidigare elev på skolan, sköts sedan själv till döds av polisen.

Audrey Halev lämnade efter sig ett ideologiskt manifest, och på Twitter har polisen publicerat en film och flera bilder från händelsen.

– Det finns en viss tro om en förbittring över att ha behövt gå i den skolan, säger Nashvilles polischef John Drake till NBC News

Polisen har bekräftat att skjutaren ”identifierade sig som trans” och man ska nu utreda om detta har något med motivet att göra.

Med anledning av dödsskjutningen höll USA:s president Joe Biden en pressträff. Men det gick väl sådär. Han inledde nämligen med att han gillar glass, och att det satt ”snygga barn” i publiken.

– Jag heter Joe Biden. Jag är doktor Jill Bidens man. Jag gillar glass, chokladglass. Jag kom ner för att jag hörde det fanns chokladglass. Jag har förresten ett kylskåp fullt på övervåningen, sade den amerikanska presidenten.

– Välkomna till Vita huset. Det är härligt att ha er här. Och vilka är de där snygga barnen där bak (”good looking kids”)?, fortsatte han samtidigt som han riktade sig till publiken.

Joe Biden manade även till hårdare vapenkontroll i USA.

Polisens bilder:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program