Sanna Marin reser till Bilderberggruppen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Finlands statsminister Sanna Marin. © Foto: Lauri Heikkinen | valtioneuvoston kanslia (CC BY 2.0)

Finlands statsminister Sanna Marin har rest till Washington för att delta i den globalistiska Bilderberggruppens möte. Det bekräftar regeringen i ett pressmeddelande.

Det är på den finska regeringens hemsida som det nu meddelas att Finlands statsminister Sanna Marin reser till Washington den 2-4 juni för att delta i Bilderberggruppens möte.

”Syftet med mötena är att diskutera informellt och i förtroende. I mötena deltar ledande politiker, journalister, forskare, företagsrepresentanter och experter från Europa och Nordamerika”, förklarar den finska regeringen.

Bilderberggruppen har arrangerat möten för makteliten sedan 1954, men de senaste två åren har de var inställda på grund av covid. Än så länge har ingen komplett deltagarlista publicerats på globalistgruppens hemsida, vilket brukar ske. Vanligtvis deltar cirka 130 personer.

Wikimedia kan man läsa att Bilerberg ”representerar den globala makteliten inom affärs- och industrivärld, media och politisk verksamhet”.

Enligt Yle är Sannas Marins huvudsyfte med USA-besöket att delta i Bilderberg.

Att hon bjudits in till mötet verkar framför allt bero på hennes iver att ansluta Finland till den amerikanska militäralliansen Nato.

”Finland anses vara av särskilt intresse på grund av den utrikes- och säkerhetspolitik som aktiverats av Nato-ansökan”, skriver Yle och påpekar att Finlands försvarspolitik just nu är ”den mest aktiva i världen”.

Enligt Helsingin Sanomat bekostas resan av staten, eftersom det är en ”affärsresa”.

Den finländska kvällstidnignen Ilta-Sanomat kallar Bilderberg för ”världsledarnas mystiska toppmöte”. Tidningen framhäver ett citat ur boken ”Them: Adventures With Extremists” där Denis Healey, brittisk Labour-politiker och en av Bilderberg-grundarna, uppges ha sagt:

– Att säga att vi strävat efter en världsregering är överdrivet, men inte helt orättvist. Vi i Bilderberg kände att vi inte kunde fortsätta att för evigt slåss mot varandra för ingenting och döda människor och göra miljoner hemlösa. Så vi kände att en enda gemenskap över hela världen skulle vara en bra sak.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program