Sachs: USA är kroniska lögnare

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s utrikespolitik bygger på en lång rad av lögner. Det förklarar professor Jeffrey Sachs i en intervju med Judging Freedom.

Sveriges SD-understödda regering har fört Sverige och svenskarna allt närmare USA och Nato.

Men USA styrs av lögnare, enligt ekonomiprofessor Jeffrey Sachs. Och så har det varit länge.

I Judging Freedom talar han bland annat om frisläppandet av Julian Assange. USA gav sig på Assange efter han avslöjat amerikanska krigsbrott. För att bli fri tvingades Assange själv erkänna sig skyldig till att brott. Men att inte kunna sprida viktig information till allmänheten utan att hotas med brottsanklagelser av staten – att klassificera det som Assange och andra gjort som olagligt – utgör nu enligt kritiker ett allvarligt hot mot journalistiken.

Enligt juristen och domaren Andrew Napolitano är Julian Assange egentligen inte skyldig till något brott enligt amerikansk lag

– Vad vi vet och vad jag har lärt mig det svåra sättet under mer än 40 år av arbete, är hur obeveklig lögnen är från den amerikanska regeringen och den militära industristaten, säger Sachs. Jag gick på gymnasiet när Pentagonpappren först släpptes, så det hade stor inverkan på mig. Men jag anade inte hur genomträngande ljugandet var och skulle vara i decennier framåt.

Nästan alla större utrikespolitiska beslut bygger på lögner, hävdar han.

– Oavsett om det handlar om statskuppen som avsatte Janukovytj (i Ukraina 2014, vår anm), där USA spelade en mycket betydande roll, tragiskt nog, fortsätter professorn. Oavsett om det handlar om hindrandet av förhandlingarna mellan Ukraina och Ryssland i mars 2022, som kunde ha fått slut på det här kriget omedelbart – men USA sa nej. Oavsett om det handlar om covidvirusets ursprung, där USA också hade en hand i att skapa ett virus i ett laboratorium. Oavsett om det handlar om kriget i Irak 2003. Det är lögner. Inte bara dåligt omdöme, utan lögner som upprepas för det amerikanska folket.

– Och det är därför hela det är klassificeringssystemet är fel. Det skyddar inte det amerikanska folket. Vad det gör är att det tillåter en liten grupp inte särskilt smarta människor att föra oss allt närmare kärnvapenarmageddon. Vårt öde ligger i händerna på ett litet antal personer som verkar i det hemliga och som berättar lögner för det amerikanska folket.

Se klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program