S vägrar hjälpa MP trots opinionskraschen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Socialdemokraternas Youtube-kanal

Enligt uppgifter till Expressen vill inte Socialdemokraterna ge något form av stöd till Miljöpartiet under valrörelsen. Miljöpartiet ska bland annat ha efterfrågat gemensamma utspel, något Socialdemokraterna ska ha vägrat.

Enligt Aftonbladet/Demoskop är de två miljöpartistiska språkrören överlägset mest illa omtyckta av väljarna. Om man subtraherar de som har högt eller ganska högt förtroende med de som har ganska lågt eller lågt förtroende för språkrören, blir det en förtroendebalans på -58 för Märta Stenevi och -56 för Per Bolund. Jämförelsevis har Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson en förtroendebalans på -11 och Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar -24.

Energikrisen och skenande bränslekostnader verkar ha fått väljarna att få nog av Miljöpartiet. Miljöpartiet har fastnat under fyraprocentspärren och ligger kvar där än enligt Statistisk Opinions sammanvägning av de olika opinionsinstitutens mätningar.

Enligt flera opinionsinstitut har Socialdemokraterna börjat tappa det försprång de skaffat sig i opinionen, dessutom har högerblocket enligt Statistiskt Opinions sammanvägda mätning gått om i procent jämfört med det rödgröna blocket. I mandat räknat vinner högerblocket stort då Liberalerna klarar spärren, medan Miljöpartiet parkerat under den. En ledande källa inom Socialdemokraterna säger till Expressen att det skulle kosta för mycket politiskt för statsministern och Socialdemokraterna att synas tillsammans med språkrören. Risken är då att Socialdemokraterna tappar snabbt i opinionen.

På sociala medier är det alltfler som uppmärksammar att Miljöpartiet däremot verkar få en hjälpande hand av SVT, även om regeringspartiet inte vill det.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program