Ryssland vill förbjuda könsbyte – och klassa pedofili som sjukdom

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands flagga.

Det ryska parlamentet vill nu förbjuda könsbytesoperationer. Man uppmanar också regeringen att klassa bland annat pedofili som en sjukdom. Lagens syfte är att förhindra att Ryssland tar samma väg som västvärlden, rapporterar RT.

Det är den ryska statsduman, parlamentets underhus, som nu antagit ett lagförslag som förbjuder operationer för könsbyte.

Detta skulle läggas till i lagen för ryska medborgares hälsa, och innebära ett förbud mot medicinska eller kirurgiska ingrepp och användning av läkemedel för könsbyte, skriver Tass.

Förbudet har dock flera undantag, så som ingrepp mot medfödda anomalier och fosterskador.

Enligt RT vill lagstiftarna förhindra att Ryssland tar samma väg som USA, där könsbyten skjutit i höjden under senare decennier.

Det finns en moralisk skyldighet att motverka denna ”industri” samt utländskt inflytande, anser lagstiftarna, förklarar nyhetskanalen.

I Ryssland idag kan man få ett läkarintyg om transsexualism, könsbyte, för motsvarande cirka 3.000 kronor på privata mottagningar.

”Det finns för närvarande en utvecklad industri för könsbyte i Ryssland, som inkluderar felpraktiserande läkare, psykologer, ett utvecklat nätverk av HBT-organisationer och aktivister och andra individer… De riktar sina destruktiva aktiviteter mot tonåringar och ungdomar”, står det i motiveringen till lagförslaget enligt RT.

Vidare föreslår det ryska parlamentet i en resolution att landets regering ”formellt klassificerar störningar som hänför sig till sexuella preferenser, inklusive transsexualitet, transvestism och pedofili, som sjukdomar”, skriver Tass.

Rysslands president behöver godkänna förslaget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program