Ryssland fördömer ”nazistiskt firande” i Vita huset

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vita huset i Washington. © Foto: Teddy Yoshida (public domain)

Ryssland anklagar nu USA för ett ”nazistiskt firande” i Vita huset, rapporterar RT. Detta sedan man på den internationella kvinnodagen gett ett prestigeladdat pris till en person som Ryssland hävdar tillhör Azov-bataljonen.

Relationerna mellan Ryssland och USA har kanske aldrig varit sämre. Bidenadministrationen har spårat ur fullständigt, enligt den ryska ambassadören i Washington, Anatolij Antonov.

Vita huset beslutade nämligen att ge det prestigefulla priset ”International Women of Courage Award” till en person som Ryssland hävdar kan kopplas till den ukrainska Azov-bataljonen.

– Detta är en skam. Det är obegripligt att nazister kan firas inom Vita husets väggar, säger Antonov och räknar upp förbrytelser som han hävdar kvinnan gjort sig skyldig till.

Den ryska ambassadören påstår att det egentligen handlar om en ”terrorist vars händer är täckta av blod från äldre, kvinnor och barn”.

Enligt Antonov är Bidenadministrationen medveten om allt detta, men ”för att skada Ryssland är USA villigt att glorifiera nazismen”, säger han.

Anatolij Antonov tycker amerikanska myndigheter borde ”skämmas”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program