Ryssland anklagar Ukraina för angrepp – Ukraina kallar det fake news

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil ryska försvarsmaktens Youtube-kanal

Den ukrainska krisen tilltar. Eskalering i Donbass-området pågår, där båda sidor anklagar varandra för överträdelser mot vapenvilan och för provokationer, enligt Daily Mail.

USA har vid upprepade tillfällen hävdat att Ryssland kommer att anfalla. Förra veckan menade amerikanska underrättelsetjänsten att de hade starka indikationer på att ett anfall skulle genomföras, enligt New York Times, men inget anfall kom. Spänningarna ökade däremot avsevärt efter att de två självutnämnda republikerna Donetsk och Luhansk, som kontrolleras av pro-ryska rebeller, genomfört omfattande evakueringar av civila i närheten av stridsområdet och genomfört allmän mobilisering, detta enligt Reuters.

Ryssland anklagar samtidigt Ukraina för att ha skickat vad som sägs vara sabotörer över den ryska/ukrainska gränsen. Dessa ska ha stoppats någonstans utanför orten Mitjakinskaja efter en eldstrid med den ryska militären, enligt Ryssland har fem ukrainska soldater dödats och två ukrainska pansarfordon slagits ut. Enligt det ryska försvarsdepartementet har inga ryska soldater skadats under striden, departementet vill inte avslöja på exakt vilken plats den påstådda händelsen har ägt rum. Även en rysk gränspostering ska ha träffats av ukrainskt artilleri, enligt ryska officiella kanaler.

Ukraina menar att de ryska påståendena om att ukrainska armén genomfört angrepp är lögn, enligt Daily Mail. USA samt andra västliga länder har tidigare sagt att Ryssland kommer att genomföra så kallade false flag-operationer för att få en giltig anledning att påbörja en invasion. False flag-operationer är när den egna sidan fejkar en attack eller händelse, som sedan används som anledning till att till exempel anfalla en motståndare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program